MİT TIR'larına takipsizlik

Ankara Başsavcılığı, Adana ve Hatay'daki MİT TIR'ları ile ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verdi. Soruşturmada, MİT'in görevlerinin gizli olduğu belirtildi. Aramaları casusluk faaliyeti olduğunu ifade eden savcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Abone ol

Adana ve Hatay'da Suriye'ye silah taşıyan MİTTIR'larıyla ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Sabah'ın haberine göre, MİT görevlileriyle ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Başsavcılığı, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Savcılık, TIR'lara operasyon yapılmasının karşı casusluk faaliyeti olduğunu belirtti. Kararda, asıl amacın MİT'i zaaf içinde göstermek olduğu ifade edildi.

TMK 10'uncu maddesiyle görevli Başsavcı Vekili Ali Doğan, Adana ve Hatay'daki MİT TIR'larına baskın yapılmasını, Türkiye'ye ambargonun altyapısını oluşturma faaliyeti olarak nitelendirdi.

10 Şubat tarihli takipsizlik kararı, bu gerekçelerle verildi. 31 Aralık'ta Hatay Kırıkhan'da, 19 Ocak'ta da Adana'nın Ceyhan ilçesinde durdurulan TIR'lar aracılığıyla Suriye'ye silah taşındığı gündeme gelmişti.

ulusalkanal.com.tr

Mahruki: 'Zenciler giremez' gibi bir bakış açısı' Gündem "Uçağın uçuş kabiliyeti yoktu" Gündem İşçi Partisi Şişli Adayı Ümit Ertaç Zileli Şişli’yi AKP’ye dar ediyor! Gündem O Bakanlık yaşamla RES'tleşmekten vazgeçsin! Gündem