Abdullah Gül aday olacak mı?

Haziran seçimlerinde aday olup olmayacağı tartışmalarına son noktayı bizzat 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül koydu. Kendisine yöneltilen İntifa'da sorusuna 'Bravo çok güzel soru' diye tepki gösteren Gül, şu anda aktif siyaset içerisinde olmayı düşünmediğini söyledi

Abone ol

Ve adaylığı ile ilgili tartışmalar son noktayı bizzat Abdullah Gül koydu.

11. Cumhurbaşkanı Gül, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlk soru Hayrunisa Gül'ün Çankaya'daki devir teslim töreninde söylediği 'asıl intifadayı ben başlatacağım" sözü olunca ilginç anlar yaşandı.

Soru: Önümüzdeki günlerde intifada başlatmayı düşünüyor musunuz yoksa siyaseten sadece emekli misiniz bundan sonra?

Gül: Çok güzel soru sordun bravo. Tebrik ederim seni. Var mı başka soracağınız? Var mı başka sorunuz?

Soru: Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla ilgili o günlerde ne düşünmüştünüz? Şu an için düşünceniz nedir? Takipsizlik kararı verildi devletin en üst kozmik odalarına girildi.

Gül: Ben. Sen var mı soracağın?"

Gül, siyasete döneceği ile ilgili tartışmalara ilk ağızdan yanıt verdi.

Tamamen benim dışımda gelişen şeyler bunlar. Şu anda böyle bir düşüncem yok. Bunu zaten değişik vesilelerle sorulduğunda da hep söyledim. Şüphesiz ki ben AKP'nin kurucusuyum."

Abdullah Gül'ün şimdilik vurgusu dikkatten kaçmadı.

"Şu anda siyasetin aktif siyasetin içerisinde olmayacağım"

ulusalkanal.com.tr

Ey Coni gel tapusunu da verelim! Gündem 18 ilde eş zamanlı yasa dışı dinleme operasyonu!.. 35 polis gözaltında! Gündem Avrupa Parlamentosu'ndan AB'ye üye ülkelere "soykırımı tanıyın" çağrısı Gündem Genelkurmay'da Kozmik Oda için suç duyurusu hazırlığı Gündem