Zirve kumpasında İlker Çınar mahkeme kararı olmadan korunmuş

Zirve Yayınevi davasının 110'uncu duruşmasında davanın temelini oluşturan gizli tanıklarla ilgili yeni bir skandal ortaya çıktı. Davanın gizli tanığı İlker Çınar'ın mahkeme kararı olmadan tanık koruma programına alındığı tespit edildi. Skandal ortaya çıkınca Çınar hakkındaki koruma tedbirleri kaldırıldı.

Abone ol

Zirve Yayınevi davasında gizli tanık İlker Çınar'ın mahkeme kararı olmadan koruma programına alındığı ortaya çıktı. Skandalın ortaya çıkması üzerine İlker Çınar koruma programından çıkarıldı.

Çok tartışılan gizli tanıklarla ilgili Zirve Yayınevi davasında yaşanan skandal bir uygulama ortaya çıktı. İftiraları ile kumpas iddianamesinin temelini oluşturan İlker Çınar'ın mahkeme kararı olmadan tanık koruma programına alındığı anlaşıldı.

Skandal Tanık Koruma Daire Başkanlığı'nın Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazı ile ortaya çıktı. Yazıda durumun farkedilmesi üzerine İlker Çınar hakkındaki koruma tedbilerinin kaldırıldığı belirtildi.

Öğretim görevlisi Ruhi Abat da kumpas bürosu C-5'in dosyadaki rolünün araştırılmasını istedi. Abat, "İstanbul Emniyet görevli F tipi polis şeflerinin Zirve Yayınevi davası ilk duruşmasından 22 gün önce neden Malatya'ya geldiklerini" sordu.

Mahkeme, Gizli Tanık İlker Çınar'ın, "dönemin özel görevli savcılarına sunduğu dijital veriler için bilirkişi incelemesi yaptırılmasına" karar verdi. Duruşma savcının esas hakkındaki mütalaasını tamamlamak için süre istemesi üzerine 29 Nisan'a ertelendi.

Malatya'da 1'i Alman 3 kişinin öldürülmesi olayı gizli tanıklar, sahte dijitaller ve isimsiz ihbar mektupları ile Ergenekon kumpası ile ilişkilendirilmeye çalışılmıştı. Kumpasla emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil ile öğretim görevlisi Ruhi Abat tutuklanmıştı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye sert yanıt Gündem Korucular ve Mehmetçik öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı Gündem Kılıçdaroğlu: Biz masayı devirmedik, toplantıyı Kahraman bitirdi Gündem MİT Müsteşarı ve Emniyet Genel Müdürü Meclis'e bilgi verecek Gündem