Mücadelenin kahramanları aşı rekoruna koşuyor

Yurt genelinde aşı çalışmaları her gün yeni bir rekora koşuyor. Peki, bu süreçte sahada aktif rol oynayan sağlık çalışanları, hızlanan aşı çalışmalarını nasıl değerlendiriyor? Ulusal Kanal ekibi İzmir Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarına mikrofon uzattı.

Abone ol

Haber: Ufuk Akkaya – Kamera: Samet Can Kocagür

Koronavirüs salgının ilk gününden itibaren var güçleriyle çalışıyorlar. Salgınla mücadelenin kahramanları olan sağlık çalışanları, Türkiye'nin aşılama sürecinde de yorulmak nedir bilmeden mesailerine devam ediyor.

Aşılamanın yoğun olarak devam ettiği İzmir Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’ndeki sağlık personeli de kontrollü normalleşme sürecinde hızlanan aşı çalışmalarında aktif rol oynuyor.

Yapılan her aşı, yoğun bakım doluluk oranlarını da etkiliyor. Her doz, toplumsal bağışıklığa bir adı daha yaklaşmak anlamına geliyor.

Sağlık çalışanları aşılama seferberliğinde yeri geliyor mesailerinden de fedakârlık yapıyorlar. Koronavirüs salgını ile savaşta ön cephede olan sağlık çalışanları, üzerlerindeki bu önemli yüke rağmen işlerini severek yapıyor.

Onlar her uygulanan dozda yeni bir ümit taşıyor. Çünkü toplumsal bağışıklığın kazanılması durumunda kış aylarındaki hastane yoğunluğu da alt seviyelere inmiş olacak.

Türkan Özilhan Devlet Hastanesi aşı birim sorumlularından hemşire Rivayet Karaman da gelecek günlerden umutlu. O, her yapılan aşının önemini yoğun bakımdaki ünitelerindeki kovid-19 hastaları ile kıyaslayarak anlatıyor.

Aşı seferberliğinde ön saflarda mücadele veren hemşireler, aşıdan kaygı duyan yanlış yönlendirilen yurttaşları “hemen aşı olmaya” çağırdı.

Mısır yapraklarından dekoratif ürünler Yurt Diyarbakır'da evlat nöbeti büyüyor Yurt Yunanistan'a kaçmak isteyen 3 kişi yakalandı Yurt Tekirdağ'da deniz salyası yoğunluğu arttı Yurt