ÖGM'lerin ardından yapılan ilk duruşma

Özel mahkemelerin kapatılmasının ardından 12 Eylül Davası yeni mahkemeye taşındı. Cunta üyelerinden Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davada protestolar vardı. Yeni mahkeme, gelinen aşamayı öğrenmek için savcıdan görüş isteyince, 12 Eylül darbesinde yakınlarını kaybeden yurttaşlar tepki gösterdi.

Abone ol

12 Eylül Davası'nın yeni mahkemedeki ilk duruşması olaylı geçti. Darbe'de yakınlarını kaybedenler, mahkeme heyetine tepki gösterdi.

Özel mahkemelerin kapatılmasının anrdından 12 Eylül dosyası Ankara 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne devredildi. Amerikancı darbenin hayattaki mimarları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya ise duruşmaya telekonferans yöntemiyle katıldı.

Yeni mahkeme, davada gelinen aşamayı görmek için duruşma savcısından görüş isteyince, 12 Eylül'de yakınlarını kaybeden yurttaşlar duruma tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı Oktay Saday'ın kararı üzerine savcı, davanın asıl savcısının izinli olduğunu belirtti. Savcı, esas hakkında mütalaa için dosyanın tarafına gönderilmesini istedi.

Müdahil avukatlar ise esas hakkında mütalaanın zaten açıklandığını söyledi ve davanın uzatılmak istendiğini belirtti. Darbe mağdurları, davanın sürüncemede bırakıldığını belirterek, bu durumu protesto etti.

Yurttaşlar, darbede kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını duruşma salonunda taşıdı.

Salonda bulunan yurttaşlar, "Darbeciler halka hesap verecek" sloganı attı. Duruşma 18 Haziran tarihine ertelendi.

ulusalkanal.com.tr

Bu gece onlara uyku yok Gündem İzmir depreme hazır mı? Gündem Bu kadarına da pes! Madenci ocağa hapsedildi! Gündem Hangi CHP Milletvekili Bilderberg toplantılarına katılacak? Gündem