İstanbul için turuncu alarm

Meteoroloji uyardı... Marmara ve Kuzey Ege için turuncu alarm verildi. En sıcak eylül ayını geride bırakan vatandaşları yağmurlu günler bekliyor. Bu gece sıcaklıkların sert bir şekilde düşeceği tahmin ediliyor.

Abone ol

En sıcak eylül geride kaldı. Artık termometreler düşüşe geçecek... Marmara bölgesini, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı bir hava bekliyor.

Uyarıyı Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptı. Hava sıcaklıklarının 8 ila 10 derece düşeceği belirtildi.

Ülkenin batısı 2 gün yağışlı ve serin olacak. Meteoroloji turuncu alarm verdi.

Yağışların perşembe günü Marmara Bölgesinin tamamı ile Kuzey Ege'de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji saat saat uyardı. Yağmur etkisini sabah 08.00 itibarıyla artıracak. Dolu da kendisini gösterecek. Cuma günü saat 03.00'e kadar dolu yağışı bekleniyor. AFAD da vatandaşları uyardı.

Kısa süreli yoğun yağışta bile hayatı olumsuz etkilenen İstanbulluları bir de hortum tehlikesi bekliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar... Bu olumsuz hava şartlarına bir de hortum eklenecek. Meteoroloji tarafından bu konuda dikkatli olunması tavsiye edildi.

Geride bıraktığımız ay ise kayıtlara geçen "en sıcak eylül ayı" oldu. Bu veriyi Avrupa Birliğinin iklim değişikliği gözlemleme kurumu paylaştı.

ulusal.com.tr

Sağlık emekçilerinin ek ödeme eylemi Gündem Bilim Kurulu Üyesi aşı hakkında bilgi verdi Gündem Avrupa raporunda hedef Türkiye Gündem Can Dündar'ın mal varlığına el konulacak Gündem