Maduro'dan ''ABD destekli darbe girimi'' açıklaması

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Amerikan destekli bir darbe girişiminin engellendiğini açıkladı. Maduro, aşırı sağ kesimlerin finanse ettiği planın tespit edilmesiyle 10 subay ve 3 kaçak askerin tutuklandığını duyurdu. Maduro, ABD Başkanı Obama hakkında suç duyurusu yaptı.

Abone ol

Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'nin ülkelerinde yaptığı bir darbe girişmini tespit ettiklerini açıkladı.

Muhalif sağ parti lideri Leopoldo Lopez'in ABD hükümeti ile işbiriği yaptığını belirten Maduro, Kurtuluş adı verilen eylem planı ile askeri darbe teşebbüsünün ortaya çıkarıldığını söyledi.

Maduro, Venezuela sokaklarını terörize eden eylemlerle ile birlikte ordu içerisinde bir grubun darbe planları yaptığını ifade etti. Açıklamada darbe teşebbüsün tespit edilmesiyle 10 subay ve 3 kaçak askerin tutuklandığı duyuruldu.

Venezuela Bevlet Başkanı, bir grup havacı subayın kendisine ve ülkenin temel kurumlarına karşı eylem hazırlığı sırasında yakalandığını söyledi. Darbe planının ve eylemler için gerekli ödeneğin Venezuela'daki aşırı sağcı kesimler tarafından finanse edildiği açıklandı.

Uluslararası mevzuatları hatırlatan Maduro, Amerika'nın insan hakları ihlalinde bulunduğu söyledi, kamuoyu önünde suç duyurusunda bulundu. Girişimin 23 Ocak 2014'de başladığı belirtilen açıklamada sokaklardaki şiddet eylemlerinin hükümet muhalifleri tarafından organize edildiği duyuruldu.

ulusalkanal.com.tr

abd
ABD 10 kez vurdu! Dünya İran'dan sert tepki Dünya SYRIZA'da ilk çatlak Dünya İsrail ile ABD anlaştı Dünya