Mamak'tan mektup var

Mamak Askeri Cezaevi'nde kalan deniz subayları, Yargıtay'ın Balyoz kararının ardından ortak bir açıklama yaptı. Tertibe sessiz kalan komuta kademesi ve silah arkadaşlarına tepki gösteren deniz subayları, tertipçilere ise meydan okudu. Rütbelerinin sökülmesinin önemli olmadığını haykıran komutanlar, "Biz bu davada yargılananlar, ülkemizin ve Atatürk’ün bir eri olarak dünyaya geldik" dedi.

Abone ol

Yargıtay'ın Balyoz kararının ardından Mamak Askeri Cezaevi'nde bulunan komutanlar ortak bir açıklama yaptı.

6 sayfalık açıklamada, tertiplere sessiz kalan Genelkurmay'a ve silah arkadaşlarına tepki gösterdi.

Komutanlarımızın sessiz kalmasını anlayamıyoruz. Bu hukuksuzluğu ve haksızlığı görerek istifa eden, bizlerin masumiyetini her ortamda ve her şartta haykıran emekli Donanma Komutanı Nusret Güner’in dışında diğer komutanlarımızın sessiz kalmasını anlayamıyoruz. Bizlerin acısına dayanamayarak vefat eden aile büyüklerimizin cenaze törenlerine, hasta olan eş, çocuklarımız ile aile büyüklerimizin yanına, sessiz kaldığınız sürece lütfen teselli için gelmeyiniz.

Deniz subayları, Koramiral Atilla Kezek ve Tuğgamiral Sami Örgüç'ün istifalarının önemine vurgu yaptı.

Atatürk’ün neferi Nusret Güner’e, 2 neferin, “Yerimiz onların yanıydı” diyen Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek ve Teknik Başkan Tümamiral Sami Örgüç’ün, istifa ederek katıldığını izledik. Atatürk’ün emrettiği yolda yürümenin esası; askerler için, önce komutan ve lider olmaktan geçmektedir.

Hüküm giyenlerin rütbelerinin söküleceği haberlerine yanıt veren deniz subayları, "Mustafa Kemal'in eriyiz" dedi.

Rütbelerimizin söküleceği ve er statüsüne düşeceğimizi çarşaf çarşaf yayınlayan ve duyuranlar: Bu davada yargılananlar olarak ülkemizin ve Atatürk’ün bir eri olarak dünyaya geldik. Bizler öldüğümüzde imamın "er kişi niyetine" diye hakkımızda kılınacak cenaze namazında niyet edeceğinden adımız gibi eminiz. Acaba kendilerinin cenazesinde imam nasıl bir niyetle namazlarını kıldıracak onu da çok merak etmekteyiz.

ulusalkanal.com.tr

Çözüm bitiyor mu? Gündem Dünyada bir ilk: İşaret dili ile tiyatro Gündem BDP taca mı atılıyor? Gündem Gül talimat verdi yeni İstiklâl Marşı okullarda! Gündem