Bahçeli'den Şehit Fahrizade açıklaması: ''Pompeo'nun Kudüs ve Batı Şeria'ya gitmesi kuşkulu bir detaydır''

MHP lideri Devlet Bahçeli, İran Savunma Bakan Yardımcı Muhsin Fahrizade suikastının bir terörizm olduğunu söyledi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, ABD ve İsrail'in cinayetteki rolüne dikkat çekti. MHP lideri, CHP'nin Türk ordusunu hedef alan sözlerine de sert tepki gösterdi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İran Savunma Bakan Yardımcı Muhsin Fahrizade'nin şehit edilmesine ilişkin konuştu. Suikastın bir terörizm olduğunu vurguladı.

Fahrizade suikastine ilişkin şunları söyledi:

-Kasım Süleymani suikastından sonra gerçekleşmiş en vahim cinayetlerden birisidir. Ziyadesiyle kırılgan halde bulunan bölgesel huzur ve barışı temelinden bozmayı amaçlayan her türlü ahlak ve hukuk dışı arayışı, saldırıyı ve komployu terörizmden ayrı tutmuyor, ayrı görmüyoruz.))

-ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun nezaketsiz ve seviyesiz İstanbul seyahatinden sonra Kudüs’e gitmesi, Batı Şeria ve Golan Tepeleri’nde gezmesi, adeta bölgeyi provoke eder gibi tutum takınması ve ardından Muhsin Fahrizade cinayetinin gerçekleşmesi bize göre üzerinde düşünülmesi gereken kuşkulu bir detaydır.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan diğer satır başları şöyle:

-Fransa, Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Suriye’de, Dağlık Karabağ’da Afrika’da karşımızdadır. Türkiye hakkın yanındadır, haklının yanındadır, hakikatin yanındadır. Fransa’nın yanında olduğu da terör örgütleri, kanlı şebekeler, denizlerde yan kesicilik yapan korsanlardır.

-Uluslararası Deniz Hukuku’nun mihenk taşı olan ticari gemilerin seyrüsefer güvenliği ilkesi yok sayılmıştır. Bize göre İrini Harekâtı Doğu Akdeniz’de kurulmuş mayınlı bir tuzaktır. Mavi vatana karşı boyun borcumuz neyse yapılması gereken odur.

- Bizim CHP'yle sorunumuz Türkiye'yle sorunu olduğu içindir. ABD’ye ‘demokrasimize müdahale edin’ çığırtkanlığı yapan bir CHP'nin neresi doğrudur? Bir CHP milletvekilinin kalkıp Türk ordusuna satılmış demesi bize göre hesabı sorulması gereken şerefsizliktir, Türkiye husumetinin kök salmasıdır. Kahraman Türk ordumuzun satılan, satılmış görünen yeri neresidir? Terörle mücadelesi mi satılmıştır?

ulusal.com.tr

CHP içinde cinsel saldırı ve "şov" tartışması Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''İskeçe Müftümüz Sayın Ahmet Mete'ye yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz'' Gündem Kovid-19 tedavisi gören Muhittin Böcek taburcu edilecek Gündem 1 milyon liralık ihaleye tepki Gündem