FETÖ'nün mali yapılanmasına operasyon

FETÖ'nün mali ayağına yönelik başlatılan operasyonlarda ikinci dalga bu sabah geldi. TUSKON'a üye şirketlerin yöneticilerinin de arasında olduğu 18 isim hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul'un 10 ilçesinde yürütülen operasyonlarda çok sayıda isim gözaltına alındı. Gözaltındaki isimlerden biri de Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu

Abone ol

FETÖ'nün mali ayağına yönelik soruşturmada ikinci dalga operasyon yapıldı. TUSKON'a üye şirket yöneticilerinin de arasında olduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Mali şube polisleri tarafından yapılan ikinci dalga operasyonun düğmesine sabah saatlerinde basıldı. İstanbul'da 10 ilçede eş zamanlı olarak yürütülen operasyonda, hakkında gözaltı kararı olan 18 ismin ev ve işyerlerine baskın yapıldı.

Çok sayıda ismin gözaltına alındığı operasyonun ardından şüphelilerin ev ve işyerlerindeki aramalar sürüyor.

FETÖ'ye maddi destek sağlamak, terör örgütü üyesi olmak ve örgütü yönetmek ile suçlanan 18 kişi arasında kritik bir isim de var. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu da operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan.

Samsun'da yürütülen FETÖ soruşturmasında örgütün Türkiye'deki para kasalarından biri olan Avukat Fevzi Cem Şenocak tutuklandı. Fetullah Gülen'in avukatlığını da yapan Şenocak'ın banka hesaplarında 800 milyon lira olduğu tespit edildi. Fevzi Cem Şenocak'ın örgütün 5 kasasından biri olduğu belirlendi.

Öte yandan FETÖ'nün mali ayağına yönelik operasyonun ilk dalgasında 187 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. 15 ilde yürütülen operasyonda 80 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

187 kişilik gözaltı listesinde yer alanların tüm mal varlıklarına el konuldu. Ayrıca 6.9 milyar cirolu Boydak Holding’e de 5 kişilik kayyum atandı.

ulusalkanal.com.tr

Şemdinli'de sokağa çıkma yasağı! Gündem Hakkari'de PKK'dan hain tuzak! Gündem Otomobil ile zırhlı araç çarpıştı: 1 şehit, 2 ağır yaralı! Gündem Darbeciden itiraf: Yerde yatan Halisdemir'e iki el ateş ettim Gündem