Son dakika haberleri! Adalet Bakanı Gül'den Diyarbakır'daki anneler, kadına şiddet ve yargı reformu paketi ile ilgili açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargı paketine ilişkin tartışmaları değerlendirdi. Paket ile ilgili çalışmaların 5 yıllık dönemi kapsayacağını ifade eden Gül, "Bu reform Türkiye'nin yargı reformu belgesidir" dedi. Adalet Bakanı, uzun tutukluluk sürelerinin infaza dönüşmemesi için düzenleme yapılacağını belirtti. Diyarbakır'da eylem yapan anneler için de konuşan Gül, "Annelerin sesini ortadan kaldıramazsınız" dedi

Abone ol

Adalet BakanıAbdulhamit Gül, çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine dair açıklama yaptı.

Gül, eylemin çok olumlu bir ses olduğunu kaydetti.

Annelerin yanında olmaya devam edeceklerini aktaran Gül, "Diyarbakır'daki annelerin sesini ortadan kaldıramazsınız. Bu çığlık asla kesilemeyecektir. Onların dağa değil okula gitmesi için ne türlü desteği yapacağız" dedi.

Gençleri eğitim yuvalarında görmek istediklerini ifade eden Adalet Bakanı, bir annenin feryadının en güçlü ses olduğunu vurguladı.

KADINA KARŞI ŞİDDET

Şiddetin her türlüsünü kınayan Bakan Gül, şiddeti önleme merkezleri ile çalıştıklarını bildirdi.

Savcıların her başvuruyu değerlendirdiğinin altını çizen Gül, kadına yönelik şiddetin tüm dünyanın sorunu olduğunu belirtti.

YARGI REFORMU PAKETİ

Mevzuat konusunda titizlik gösterileceğini söyleyen Adalet Bakanı Gül, yargı reformu paketi konusunda da açıklamalar yaptı.

Gül, pakete dair "Bu, 5 yıllık dönemi kapsayan bir süreç" dedi.

"Tüm paydaşlarla görüştük, talepleri aldık" şeklinde konuşan Bakan Gül, "Yargı, 82 milyonun yargısıdır. Bu belgeler, her zaman revize edilmelidir. Eleştiriler de bizim için çok değerli. Hak ve özgürlükler için adımlar atacağız" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Son dakika haberleri! AK Partili Mahir Ünal'dan Ahmet Davutoğlu ve Ekrem İmamoğlu ile Yenikapı'daki İBB araçları ile ilgili açıklama Gündem Son dakika haberleri! ABD'den dikkat çeken paylaşım! Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarını uyardı Gündem SON DAKİKA HABERLERİ! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu ile Yenikapı'daki makam araçları açıklaması ve "İstanbul'a kayyum mu atanacak" sorusuna yanıt Gündem Beyoğlu'nda silahlı saldırı: Bayram Kartal hayatını kaybetti, 1 yaralı Gündem