54’ü tutuklu 230 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54’ü tutuklu 230 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı. Sanıkların Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına üye olduğu, Fethullah Gülen’den de medya aracılığıyla talimat aldıkları kaydediliyor

Abone ol

2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı sorularını çalan 54’ü tutuklu 230 sanığın yargılanmasına dün başlandı. Davanın ikinci duruşması başladı.

Duruşma Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Sanıkların, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına üye oldukları kaydediliyor.

Sanıklar silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılıkla suçlanıyor.

Dün başlayan duruşmada Mahkeme Başkanı Musa Yeşil, duruşmanın 5 gün boyunca aralıksız devam edeceğini açıkladı. Bu süreçte tutuklu bulunan 54 sanık dinlendikten sonra avukatlar da savunma yapacak.

Sanık avukatları “mahkemenin bu davayı yürütemeyeceğini ve bu nedenle görevsizlik kararının verilmesi” talebinde bulundu. Mahkeme ise bu talebi reddetti.

Sanıklar arasında eski ÖSYM Başkanları Ünal Yarımağan ve Ali Demir ile eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan da bulunuyor.

Sanıklar arasındaki yakın ilişkiye dikkat çekilirken bu kişilerin sınavda sorulara verdiği yanıtlar, aldıkları puan ve hatta yanlışlarının bile aynı olduğu tespit edildi.

Tekrar edilen sınavla devletin 9 milyon 111 bin 138 lira 13 kuruş zarara uğratıldığına yer veriliyor. İddianamede Fethullahçı Terör Örgütünün rejim için büyük bir tehlike olduğuna da dikkat çekiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Genel Kurul'da kişisel verilerin korunması kanunu görüşülecek Gündem Bahçeli: MHP üzerine ne düşüyorsa seve seve yerine getirecektir Gündem PKK'nın kış üstlenmesi amacıyla kullandığı 5 mağara bulundu Gündem Almanya Dışişleri: Türkiye’deki temsilciliklerimiz yeniden açılabilir Gündem