Antalya Kadriye'de 174 taksici korsan taksilere karşı eylem yaptı

Antalya'nın turizm bölgesi Kadriye’de 5 yıldızlı otellerin araç kiralama şirketleriyle anlaşarak taksiciliğe başlaması tepkiyle karşılandı. Kadriye Merkez Taksi durağına bağlı 174 taksici kontak kapattı.

Abone ol

Antalya'da taksiciler korsana karşı kontak kapattı

Kadriye'de 5 yıldızlı büyük otellerin lobisindeki araç kiralama stantlarında artık ulaşım hizmeti verildiğine dair fiyat levhaları görülüyor.

Otellerin çevresinde onlarca siyah son model araç, turistleri havalimanı, alışveriş merkezi gibi noktalara ulaştırmak için bekliyor.

UKOME ve trafik kontrollerinin seyreldiği 17:00 den sonra trafiğe çıkan ve resmen taksi hizmeti veren bu araçlar, korsan faaliyet yürütüyor.

Kadriye-Belek bölgesinde hizmet veren taksi esnafı yasa dışı olarak nitelendirdiği bu uygulama karşısında çareyi kontak kapatmakta buldu.

Kadriye Taksiciler Kooperatifi Başkanı Abdullah Kocabıyık yaşadıkları sıkıntıyı Ulusal Kanal'a anlattı.

174 üyeli taksi durağında kontaklar kapatıldı, hizmet verilmedi. Başkan Kocabıyık, sorun çözülene kadar eylemlerin süreceğini söyledi.

Rusya krizinin ardından zor günler yaşayan esnaf, turizmin canlanmasıyla umutlanmıştı. Ancak otellerde başlayan bu uygulama ile taksi esnafı yeniden sıkıntıya düştü.

Esnaf, yetkisi olmayan araçların yolcu taşımalarını kaçakçılık olarak niteledi.

Belek Taksiciler Kooperatifi Başkanı Ahmet Karakoyun, otel sahiplerinin sorumluluğuna dikkat çekti, korsana karşı çözüm beklediklerini vurguladı.

Eylemdeki taksicilere Vatan Partisi de destek verdi.

Durağa gelen çağrıları taksiciler bu sözlerle yanıtladı.

Haber: Devrim Aşkın Karasoy - Kamera: Merve Demirağ / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

Ağaç kabukları madencinin elinde hayat buluyor Yurt Adrenalin tutkunlarının yeni adresi Kırklareli Yurt Zabıta güreşçi, dünya şampiyonasına hazırlanıyor Yurt Lise öğrencisi 6 günden bu yana kayıp Yurt