Son dakika haberleri... Oruç Reis gemisi Akdeniz'e gidecek

Türkiye, Avrupa'nın yaptırım kararına ve yapılan tüm baskılara rağmen Doğu Akdeniz'e dördüncü gemisini gönderiyor. Açıklama, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi

Abone ol

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, MTA Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Marmara'daki çalışmalarının ardından, bölgeye gönderileceğini duyurdu.

Bakan Dönmez, Türkiye'nin bölgedeki faaliyetlerine kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Hem kendi kıta sahanlığında hem de KKTC'nin Türkiye Petrolleri'ne verdiği ruhsat alanlarında çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini vurguladı.

Oruç Reis, Doğu Akdeniz'de bulunan Fatih ve Yavuz sondaj gemilerinin ve Barbaros sismik arama gemisinin ardından bölgedeki dördüncü gemi olacak.

Öte yandan Kıbrıs Rum kesimi, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Doğu Akdeniz krizine yönelik çözüm önerisini reddetti.

KKTC Cumhurbaşkanı, bölgedeki sondaj ve doğal gaz krizini sona erdirmek için Rum lider Nikos Anastasiadis'e ortak komite kurma önerisi sunmuştu.

Akıncı'nın, Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Temsilciliği aracılığıyla, sunduğu öneri hidrokarbonlar konusunda taraflar arasındaki gerilimi azaltmayı amaçlıyordu. Ancak öneri Rum kesimi tarafından kabul edilmedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da öneriyi memnuniyetle karşıladığını ve desteklediğini açıklamıştı.

ulusal.com.tr

Ünlü iş adamı Murat Dedeman yoğun bakımda Gündem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden dolandırıcılara karşı uyarı Gündem İnci kefalinde av yasağı sona erdi Gündem Necmettin öğretmen kabri başında anıldı Gündem