12 milyar dolarlık santraller 2 milyar dolara özelleştirildi

Bin bir fedakarlıkla kurulan Yeniköy ve Kemerköy santralleri AKP'ye yakınlığıyla bilinen İçtaş Enerji Şirketi'ne, değerinin 6'da 1'i fiyatına hibe etti. Yıllık karı 150 milyon dolar olan, 2 günlük üretimiyle yüzlerce işçisinin maaşını çıkaran Yeniköy ve Kemerköy santralleri değerinin çok altına satıldı. Gerçek değeri 12,5 milyar dolar olan iki termik santral 2,6 milyar dolara özelleştirildi. Üstelik yeni yapılan lojmanları, limanı ve misafirhaneleriyle birlikte...

Abone ol

Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri yılda 150 milyon dolar kar ediyor. Üretimiyle, Ege Bölgesi enerji ihtiyacının yüzde 13'ünü karşılıyor, 2 günlük karıyla yüzlerce işçisinin maaşını çıkarıyor. Üstelik sadece bu iki santral, kamudaki termik santral gücünün de yüzde 30'unu oluşturuyor.

İşte böylesi bir değere sahip olan Yeniköy ve Kemerköy santrallerinin satış ihalesi 18 Nisan'da yapıldı. Devlete büyük kar getiren iki santral, AKP'ye yakınlığıyla bilinen İçtaş Enerji Şirketi'ne, değerinin 6'da 1'i fiyatına satıldı.

Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan Santralerinde çalışan işçiler ise bu özelleştirmelere karşı bir yıldır mücadelede. Son olarak satışı onaylanan Yatağan Termik Santralinde işçiler, kurumları önüne barikat kurdu, santrali alan firma yetkililerini içeri almamak için nöbete başladı.

HABER: HATİCE KARA

KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

Bankalardan yeni “masraf“ Ekonomi AKP'li belediye 26 işçiyi işten attı! Ekonomi Santrali alanın vay haline! Ekonomi Yatağan işçileri Danıştay'a başvuracak! Ekonomi