FETÖ davalarının bilançosu açıklandı

FETÖ'cülerin yargılandığı 289 darbe davasından 276'sı sonuçlandı. Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin, tamamlanan davalarda 4 bin 134 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildiğini söyledi. 13 dosyada yargılamaların sürdüğünü belirten Çekin, Necip Hablemitoğlu suikasti şüphelisinin iadesi ile ilgili sürecin titizlikle takip edildiğini kaydetti

Abone ol

Türk yargısı bölücü ve gerici terör örgütlerine göz açtırmıyor. Yıkıcı faaliyetlere karşı mücadele kararlılıkla sürüyor. FETÖ'cülerin yargılandığı darbe davaları bir bir sonuçlanıyor.

Davalara ilişkin verileri Ankara'da basın toplantısı düzenleyen Adalet Bakanlığı Sözcüsü ve Strateji Geliştirme Başkanı Ertuğrul Çekin paylaştı.

Necip Hablemitoğlu suikastıne ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada şüpheli için İnterpol tarafından kırmızı bülten düzenlenmişti. Ukrayna’dan iadesi istenen şüphelinin davasında gelinen son durum da Sözcü Çekin’in gündemindeydi.

Çekin bazı derneklerin silahlanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını da hatırlattı.

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Çekin, yargısal konularda sosyal medya üzerinden yapılan değerlendirmelere ilişkin de konuştu.

ulusal.com.tr

Atlantikçi cephe HDP'ye sahip çıktı Gündem PKK ve siyasi uzantısı HDP'ye operasyon siyasetin gündeminde Gündem Çin'den Türkiye açıklaması Gündem İyi Parti'de sular durulmuyor Gündem