Ahmet Türk: 'Neden bağımsızlık istemiyorsunuz?' Büyükelçiler bize bu soruyu soruyor

Eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, Türkiye'deki yabancı büyükelçilerin HDP'ye neden bağımsızlık istemediğini sorduğunu söyledi. Büyükelçilerle yaptıkları görüşmelerin perde arkasını anlatan Türk, terör örgütü PKK'nın özerklik istediğini öne sürdü. Türk, terör örgütü PKK'nın devlet inşa etme gücüne ve aklına sahip olmadığını da ifade etti.

Abone ol

Eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, Türkiye'deki yabancı büyükelçilerle yaptıkları görüşmelerin perde arkasını anlattı.

Türk, büyükelçilerin neden bağımsızlık istemediklerini sorduğunu söyledi.

"BÜYÜKELÇİLERLE GÖRÜŞME: Büyükelçilerle birçok konu konuşuldu. Bazen neden özerklik istediğimizi ve bağımsızlık istemediğimizi soruyorlar. Ortadoğu'nun durumuna baktığımızda her şeyden önce Kürtler içerde bir statüye sahip olmalı. Doğrusu Kürtlerin devlet inşa etmek için bir teşkilatlanması yok. Açıkçası gücü kuvveti de yok. Böyle bir akla da sahip değiller. PKK demokrat ve özerk bir bölge istiyor."

Amerika'nın terör örgütü PKK'ya desteğini de değerlendiren Türk, "Şimdi Kürtleri destekliyorlar ama 4 yıl sonra nasıl bir politika izleyecekler bilemeyiz" dedi.

Terör örgütü PKK'nın Sincar'ı işgal etmesini de haklı bulduğunu ifade eden Ahmet Türk, "Şengal, Güney Kürdistan toprağıdır ve sessiz kalmamamız lazım. Bu Kürdistan Bölgesi'nin hakkıdır" ifadesini kullandı.

Türk, 25 Eylül'de Irak'ı parçalayacak bir referandum kararı alan Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani ile yaptığı görüşmeleri de anlattı. Barzani'nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesi gerektiğini ifade eden Türk, "Barzani bana bir Kürt liderini hapishanede görmek istemiyorum dedi" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Çavuşoğlu’nun Suudi Arabistan gezisinde TRT muhabirlerine gözaltı Gündem Başbakanlık Müşaviri Birol Erdem serbest bırakıldı Gündem ABD destroyeri gemiyle çarpıştı Gündem CHP'den Erdoğan'ın sözlerine ilk yanıt Gündem