Anastasiadis, Menendez ile bir araya geldi

Güney Kıbrıs Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis, ABD’li Senatör Robert Menendez ile bir araya geldi. Menendez, ABD Kongresine geçen hafta Türkiye'ye F-35 sevkiyatının engellenmesi ve Kıbrıs Rum yönetimine uygulanan silah ambargosunun kaldırılmasını talep eden tasarı sunmuştu.

Abone ol

Türkiye'yi sunduğu tasarıyla hedef alan ABD’li Senatör Robert Menendez, Güney Kıbrıs'a gitti. Menendez, Güney Kıbrıs Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından ağırlandı.

Senatör Menendez, ABD Kongresi'ne Türkiye'ye F-35 sevkiyatının engellenmesini ve Kıbrıs Rum yönetimine silah ambargosunun kaldırılmasını talep eden tasarıyı sunmuştu.

ABD'li senatör, Lefkoşa'da Rum lider Anastasiadis ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Menendez, Doğu Akdeniz'deki doğalgaz keşifleri, enerji güvenliği ve ABD-Rum ilişkilerinin geliştirilmesi konularını ele aldıklarını söyledi. Ayrıca Anastasiadis, ABD’li Senatöre Kıbrıs sorununun çözümünde harcadığı çabalardan dolayı teşekkür etti.

Görüşmeyle ilgili Kıbrıs Hükümet Sözcüsü de konuştu. 2 ülke arasındaki ilişkilerde tarihi dönüm noktasının yaşandığı belirtildi. Sözcü Prodromos Prodromu, 2 ismin ilişkilerin daha da güçlenmesi için tüm imkanlara sahip olduklarını kabul ettiklerini aktardı.

Öte yandan KKTC Dışişleri Bakanlığı, ABD Senatosu'na sunulan rapora tepki göstermiş, "yangına körükle gitmeyin" çağrısında bulunmuştu.

ulusal.com.tr

WSJ: ABD ve Türkiye S-400 açmazından çıkamadı Dünya Hindistan'da fırtına: 47 ölü Dünya AB'den ABD'ye Boeing misillemesi hazırlığı Dünya NATO ve Rusya arasındaki gerilim tırmanıyor Dünya