Şifre kırılınca itirafçı oldular

Şifresi kırılan FETÖ’cüler çözülmeye başladı. İzmir'deki Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu soruşturmasında, bir adayın İstiklal Marşı’nın kaç mısra olduğunu yanlış yanıtlamasına rağmen mülakatı geçtiği tespit edildi. Savcılık FETÖ şifresinin yanı sıra mülakat heyetindeki FETÖ’yü de deşifre etti.

Abone ol

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu soruşturmasında 79 kişinin orduya nasıl sızdığı deşifre oldu.

ODTÜ’lü matematikçiler Fethullahçı Terör Örgütü’nün şifresini kırdı. Askeri sınavlarda bir yıl aday mülakat numarasının sonu çift olanlar, bir yıl da aday numarasının toplamı 21 yapan FETÖ’cüler başarılı oldu.

Ancak tek yöntem FETÖ şifresi değildi. Soruşturmada itirafçı olan muvazzaf askerler FETÖ yöntemlerini açıkladı. Mülakat heyetinde yer alan bir itirafçı üsteğmen, 2011 yılında örgüt abisi ve mahrem imamın verdiği talimatları anlattı.

2012 yılında Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu mülakatına giren muvazzaf Astsubay A.K. İstiklal Marşı’nın kaç mısra sorusuna yanlış yanıt vermesine rağmen başarısız olmadığını anlattı.

Savcılık, A.K.’nin bu şartlarda mülakatı geçmesini; “Bu durum kodlama olgusu dışında açıklanamaz” ifadesiyle değerlendirdi.

İzmir merkezli 26 ilde yapılan operasyonlarda 26 ilde 160 kişi gözaltına alındı. Soruşturmada gözaltına alınan 91 şüpheliden 40’ı tutuklanırken, 51 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

ulusal.com.tr

Bakan Selçuk: Bir süre daha uzatıyoruz Gündem Şehit Uzman Çavuş İdris Mağat son yolculuğuna uğurlandı Gündem Bakan Soylu açıkladı! PYD/YPG'li terörist 10 kg patlayıcı ile yakalandı Gündem MSB duyurdu! 7 PKK/YPG'li terörist gözaltına alındı Gündem