İlk kez İncirlik'ten havalandı! Bomba yüklü!

ABD ile varılan mutakabat çerçevesinde İncirlik üssünden ilk silahlı hava aracı havalandı. İncirlik'ten bomba yüklü olarak havalanan Amerikan Predatörleri Suriye hava sahasına girdi. Amerika'dan 'ilk uçuşta herhangi bir hedef vurulmadı' açıklaması geldi.

Abone ol

Amerikan predatörleri İncirlik'ten Suriye'ye ilk sortiyi yaptı.

ABD ile Türkiye’nin anlaşması sonrası Amerikan insansız hava uçakları predatörler İncirlik Üssü’nden ilk kez bomba yüklü olarak havalandı.

Pentagon sözcülerinden Jeff Davis İnsansız Hava Araçları'nın Suriye hava sahasına girdiğini ancak herhangi bir hedefin vurulmadığını açıkladı.

Obama yönetimi, eğit-donat programına dahil edilen muhaliflere Suriye rejiminin savaş uçaklarına karşı hava koruması sağlayacağını açıklamıştı. Pentagon Sözcüsü Davis bu yöndeki bir soruya verdiği yanıtta "Esad rejimiyle savaşta değiliz. Eğit-donat programına katılanlar da IŞİD'le savaşacaklarını taahhüt etti." ifadelerini kullandı.

İnsansız casus uçağı Predatorler, Amerikan Hava Kuvvetleri ve CIA’nın kullanması için 1994’te geliştirildi. 1990’larda sadece gözlem ve keşif için kullanılılan Predatorlere havadan havaya ve havdan karaya füzeler takılarak bombalı saldırıda kullanılabiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Abdullah Gül’ün ofisinde böcek mi bulundu? Gündem MHP'den çok sert 'şerefsiz' açıklaması Gündem Milli Eğitim Bakanı Avcı açıkladı Gündem Şırnak'tan acı haber! 2 şehit Gündem