Kılıçdaroğlu operasyonları hedef aldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmasına ilişkin açıklamalar yaptı. Başkanlık sistemi yerine parlamenter sistemde değişiklik istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, yargıya müdahale eden bir cumhurbaşkanının başkan olmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, referanduma gidilmesine karşı çıkacaklarının da işaretini verdi.

Abone ol

AKP'nin başkanlık sistemi önerisini bu sözlerle değerelendirdi CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu. NTV'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri, parlamenter sistemi tıkayan düzenlemelere açık olduklarını, hükümetinse bunu kabul etmeyip başkanlık sistemini zorladığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın yargıya müdahale ettiğini ve böyle bir Cumhurbaşkanının başkan seçilmesinin sakıncalı olacağını ifade etti. CHP lideri başkanlığın referanduma gitmeyeğinden de emin konuştu.

Doğu ve güneydoğu anadolu bölgesindeki terör operasyonları hakkındaki görüşleri sorulan Kılıçdaroğlu, TSK'nın sivilleri vurulduğunu iddia etti.

ulusalkanal.com.tr

Genelkurmay Başkanlığı son sayıyı açıkladı Gündem HDP'li Sırrı Süreyya Önder acil gündemlerini açıkladı Gündem PKK köşeye sıkıştı Gündem Polislere, çalışan kadınlara ve öğrencilere yeni haklar Gündem