CHP'li vekil: İzmir ayrılsın, Avrupalı olmaya hazırız

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Avrupa Birliği ile ilgili ilginç bir açıklama yaptı. Yiğit, “gerekirse İzmir ayrılsın, biz Avrupalı olmaya hazırız” dedi.

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit Avrupa Birliğini eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a tepki gösterdi.

CHP Kayseri İl Binası önünde konuşan Yiğit, Türkiye’de yaşayan demokrat, çağdaş insanların Avrupalı olmaya hazır olduklarını savundu, "57 yıl bu kapıda bekledik. AB’ye girmek için kanun değişiklikleri yaptık yüzlerce. Biz Avrupalı olmaya hazırız. Hele İzmirliler bu işe çok hazırlar. Orası demokrasiye açılan, Avrupa’ya açılan bir kapı gibidir." dedi.

Yiğit, "gerekirse İzmir ayrılsın, Avrupalı olsun” ifadelerini kullandı ve ekledi:

'Gerekirse de İzmir ayrılsın' yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı. Biz Avrupalı olmaya çalışıyoruz. Türkiye’de yaşayan demokrat, aydın, çağdaş insanlar Avrupalı olmaya hazır"

ulusalkanal.com.tr

Bartın Üniversitesi'nde FETÖ operasyonu Gündem CHP ve HDP'den ortak miting Gündem Almanya, teröristlere kalkan olmaya devam ediyor Gündem Adalet Bakanlığından yalanlama Gündem