CIA'in yeni patronu belli oldu

Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA'in yeni direktörü Mike Pompeo oldu. İran ve Rusya karşıtı söylemleri ile tanınan Pompeo, Türkiye için İslamcı, totaliter bir diktatörlük ifadesini kullanmıştı.

Abone ol

CIA direktörlüğüne eski Kansas vekili Mike Pompeo getirildi. Donald Trump tarafından aday gösterilen Pompeo, senatodan yeterli oy sayısını alarak yeni CIA direktörü oldu.

Pompeo, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir tweet atmış ve Türkiye'yi öven İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'e cevaben "İran da Erdoğan'ın hükümeti kadar demokratik... Her ikisi de İslamcı totaliter diktatörlükler" demişti.

İran karşıtı olarak bilinen ve aynı zamanda İstihbarat Komitesi üyeliği de yapan Pompeo, Rusya'nın Amerikan seçimlerine siber saldırı yoluyla müdahale ettiği iddiaların da desteklemişti. Pompeo, "Rusya'nın demokrasimize zarar vermek istediğinden şüphem yok" ifadelerini kullanmıştı.

Pompeo, eski başkan adayı Hillary Clinton'u 2012 yılında Libya'nın Bingazi kentindeki Amerikan Konsolosluğu'na yapılan saldırı ile ilgili olarak çok sert eleştirmesiyle ön plana çıkmıştı.

Pompeo, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA'in dinleme faaliyetlerini basına sızdıran Edward Snowden'in de vatan haini olduğunu ve idam edilmesi gerektiğini savunuyor. Edward Snowden şu anda Rusya'da bulunuyor.

Rusya, geçtiğimiz günlerde Snowden'in oturma iznini uzatmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye, Rusya ve İran uzlaştı Dünya Onur Sinan Güzaltan yazdı: Irak, Mısır ve İran arasında arabuluculuk yapıyor Dünya Donald Trump ve Sisi telefonda görüştü Dünya Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn’e soruşturma iddiası Dünya