Yerli uçaksavar topu: 25 mm’lik yerli uçaksavar topu milli imkânlarla üretildi

Her geçen gün yeni bir başarıya imza atan Türk savunma sanayii yerli ve milli imkanlarla üretilen bir ürünü daha envanterine katmaya hazırlanıyor. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üretilen 25 milimetrelik uçaksavar topu sistemi yapılan ateşli testleri başarıyla geçti.

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığına bağlı Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, yeni bir yerli silah sisteminin üretimde daha sona yaklaştı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin muharebe ve mücadele yeteneklerini artıracak ve hareket kabiliyetini geliştirme çalışmaları kapsamında 25 milimetrelik uçaksavar topu üretildi.

Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen uçaksavar topu, tekli, üçlü ve onlu seri atış yapabiliyor.

Üretilen uçaksavar sistemi, döner mekanizma sistemi sayesindeki düşük tutukluluk oranıyla dikkat çekiyor.

Zırhlı araçlar ve uzaktan komutalı silah kulelerinde kullanılabilecek olan silah, her türlü hava şartlarında ve muharebe ortamında ana silah olarak da görev yapabilecek.

Atmaca Seyir Füzesi karadan atılan füzeleri de imha edecek Bilim ve Teknoloji Cezeri, TEKNOFEST'te görücüye çıktı Bilim ve Teknoloji TÜRKSAT Model Uydu Yarışması Tuz Gölü'nde düzenlendi Bilim ve Teknoloji Türkiye'nin ilk uçan arabası 'Cezeri' ilk uçuş testlerini başarıyla tamamladı Bilim ve Teknoloji