Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginlik artıyor

Moskova ile Kiev arasındaki tansiyon yükseliyor. Ukrayna yönetimi, Kırım çevresindeki ve ülkenin doğusundaki askerlere teyakkuza geçme emri verdi. Açıklama, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna’yı bölgeyi istikrarsızlığa sürüklemekle suçlamasının ardından yapıldı.

Abone ol

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginlik artıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Kırım'a yakın bölgelerdeki ve Ukranya'nın doğusundaki askerlere teyakkuza geçme emri verdi. Bu emir Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı "bölgeyi istikrarsızlığa sürüklediği" açıklamalarının ardından geldi.

Ukrayna'nın adımından sonra Putin güvenlik kurumlarıyla toplantı yaptı. Toplantıda "Kırım halkının ve yarımadadaki altyapının güvenliği için alınacak ek tedbirlerin" görüşüldüğü belirtildi.

İzvestiya Gazetesi'nin diplomatik kaynaklardan aktardığ bilgiye göre; Rusya'nın Ukrayna ile diplomatik ilişkileri kesmeyi de seçenekler arasında tuttuğunu aktardı.

Almanya, bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için çağrı yaptı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise Ukrayna krizindeki son gelişmeleri görüşmek için toplanacağını açıkladı.

Poroşenko, krizi uluslararası sorun haline getirmeye çalışıyor. Poroşenko, Ukrayna Devlet Başkanlığı'nı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Bide ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi ayarlaması görevlendirdi.

ulusalkanal.com.tr

IKBY: IŞİD'in doğal kaynaklar sorumlusu ve yardımcısı öldü Dünya Rusya insani yardımlar için günde 3 saat ateşkes kararı aldı Dünya IMF'den Mısır'a 12 milyar dolar kredi Dünya İsrail hastanelerinde grev Dünya