24 Haziran seçim yasakları neler? İşte seçim yasakları

24 Haziran'da yapılacak seçimler için yarın geniş kapsamlı yasak uygulanacak. Buna göre, Pazar günü saat 6 ila 24 arasında içki satışı ve silah taşımak yasak olacak. Eğlence merkezleri de kapalı tutulacak.

Abone ol

Seçim gününe ilişkin geniş kapsamlı yasak uygulanacak.

Bu kapsamda 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için Pazar günü saat 6 ila 24 arasında alkollü içki satışı olmayacak. Aynı şekilde alkol de kullanılamayacak.

Yasaklara göre, 5237 Sayılı kanunun ilgili maddesince emniyet ve asayişi korumakla görevli olanların dışında silah taşınamayacak.

Oy verme günü süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün eğlence yerleri de kapalı tutulacak.

Düğün yapmak da istisnaya bağlı olarak yasak olacak. İsteyenler seçim yasak ve kurallara uymak şartıyla saat 18'den itibaren düğün yapılabilecek.

Bir diğer yasak ise radyo ve televizyon yayınlarına ilişkin olacak. Seçim günü saat 18'e kadar her türlü yayın organları tarafından seçim ve sonuçlarına ilişkin haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Saat 18 ila 21 arasında da Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilecek haber ve tebligatlar yayınlanabilecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde aynı hükümler, 8 Temmuz tarihinde de uygulanacak.

ulusal.com.tr

Liderler nerede oy kullanacak? İşte ayrıntılar Gündem Askerler ve AFAD ekipleri Eylül Yağlıkara'yı arıyor Gündem Adnan Ertürk hayatını kaybetti Gündem Üsküdar'da vahşet kamerada Gündem