Bir haftada 11 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı başarılı operasyon sürdürüyor. Operasyonlar kapsamında son bir haftada 11 terörist etkisiz hale getirildi. Çok sayıda, silah, mühimmat ve bomba düzeneği de imha edildi.

Abone ol

PKK'nın kış üstlenmesine yönelik operasyonlar sürüyor.

Hakkari, Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Bitlis'in kırsallarına yapılan operasyonlarda 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Opesyonda 3 adet el yapımı patlayıcı, 30 adet piyade tüfeği, 509 av tüfeği, 150 kilogram amonyum nitrat, el yapımı yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Ayrıca 14 bin 369 gram esrar, 839 bin 240 paket kaçak sigara ve 5 bin 356 kilogram tütün bulundu. Yasa dışı yollardan ülkeye giriş yapmak isteyen 4 bin 989 kişi de yakalandı.

Yapılan operasyonlarla birlikte terör örgütü PKK, ağır zayiatlara uğradı. Örgütün malzeme ve lojistik ayağına da ağır darbe vurulmuş oldu.

Siirt'te kent merkezini Çevre yoluna bağlayan Keşkol mevkinde menfez altına tuzaklanan el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından fark ederek etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ta ise, yol kontrol ve uygulaması sırasında şüphe üzerine bir araçta arama yapıldı. Aracın vites kolun altına yerleştirilmiş, çok saıyda cep telefonu ve el yapımı bombanın uzaktan kumanda alatleri ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

Van'da hava ulaşımına kar engeli Gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den açıklamalar Gündem İstanbul merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu: 13 kişi gözaltına alındı Gündem Mersin’de lise öğrencisinin çığlıkları, ikinci Özgecan Aslan olayını önledi Gündem