Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: Herkes aklını başına alsın

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Şırnak'a gitti. 1950 rakımlı Namaz Dağı Üs Bölgesi'nde incelemelerde bulunan Işık, Fırat Kalkanı'yla ilgili de açıklama yaptı. Işık, "PYD'nin hareketlerini yakından takip ediyoruz. Herkes aklını başına alsın" dedi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçakla Şırnak'a gitti.

Işık ve Çolak, Şerafettin Elçi Havalimanı'ndan askeri helikopterle 1950 rakımlı Namaz Dağı Üs Bölgesi'ne geçti.

Helikopterden inişinin ardından karla kaplı bölgedeki askerleri selamlayan Işık, ardından üs bölgesinde Mehmetçikle bir araya geldi.

Savunma Bakanı, Namaz Dağı Üs Bölgesi'nde inceleme yaptı.

Yeni yıl kutlaması için bölgede olduklarını ifade eden Işık, Mehmetçiğin kutsal bir vazifeyi yerine getirdiğini vurguladı.

Askerlerin zor coğrafyada görev yaptığına dikkati çeken Işık, bakanlık olarak onların en iyi şartlarda görev yapmaları için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Karargah binasında askeri brifing alan Işık, daha sonra 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına geçti.

Burada Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'dan bilgi alan Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, geceyi de burada geçirdi.

Işık, Fırat Kalkanı Harekâtıyla ilgili de açıklama yptı. Işık, "Herkes aklını başına alsın. Bölgenin huzurunu, istikrarını tehlikeye atan, zora sokan hiçbir gelişmeye Türkiye, uluslararası meşruiyet çerçevesinde müsaade etmeyecek. PYD'nin bu noktadaki her türlü hareketini yakından takip ediyoruz." dedi.

ulusalkanal.com.tr

TSK: Fırat Kalkanı harekatında 23 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirldi Gündem Mardin Derik'te evde yangın: 2 ölü, 2 yaralı Gündem Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan yeni yıl mesajı Gündem Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'nden 'dolandırıcılık' uyarısı Gündem