Sosyal medya yasası

Sosyal medya yasası sonrası Türkiye’de temsilci bulundurmama konusunda ısrar eden teknoloji devleri için gerekli adımlar atılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Burası da bir kurallar ülkesi" açıklamasıyla Türkiye'nin kararlılığını vurguladı.

Abone ol

Sosyal ağ sağlayıcılara Türkiye’de temsilcilik açma zorunluluğu getiren sosyal medya yasası 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girdi.

Ardından bazı sosyal medya devleri Türkiye’de temsilci bulundurmayacağını açıkladı.

Yasaya göre bu kurala uymayan teknoloji devlerine kademeli olarak yaptırımlar uygulanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Karaismailoğlu, "Önümüzde aşamalı bir süreç var. Biz ne gerekiyorsa yapacağız. Farklı beklentilere girmek çok yanlış. Neden böyle yapıyorlar anlamıyorum ama burası da bir kurallar devleti. Yasa yürürlüğe girdi ve uymayanlara bazı yaptırımlar var. Temsilci bulundurmak zorundalar." dedi.

Sosyal medya yasasına göre, 1 milyondan fazla kullanıcısı olan Twitter, Facebook, Instagram gibi şirketler Türkiye’de temsilcilik açacak.

İstanbul Valiliğinden Zeytinburnu'ndaki silahlı kavgaya ilişkin açıklama Gündem KKTC'de DP ve YDP seçimin ikinci turunda Tatar'ı destekleme kararı aldı Gündem Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığından Mustafa Kabakçıoğlu'nun ölümüne ilişkin açıklama Gündem Türkiye'de son 24 saatte 1671 Kovid-19 tanısı konuldu, 57 kişi hayatını kaybetti Gündem