PKK/YPG ABD'nin verdiği silahları karaborsada satıyor

Bölücü terör örgütü PKK/PYD'nin Amerika'dan aldığı silahları karaborsada sattıyor. Bir terör örgütünden diğer terör örgütüne geçen silahlardan elde edilen para örgüte mali kaynak olarak kullanılıyor.

Abone ol

Amerika Menbiç'te Türkiye'yi oyalarken, PKK/PYD'de Amerika'dan aldığı silahları karaborsada satıyor.

Böylece hem örgütün finansmanı sağlanıyor hem de iade edileceği taahhüt edilen silahların bölgede kalması sağlanıyor.

Washington-Ankara hattında varılan anlaşmaya göre Amerikan askerlerinin Menbiç'ten çekilmesi gerekiyor. Ancak Amerika Menbiç'ten çekilmediği gibi koruma altına aldığı PKK/PYD'de ağır silahlar göndermeye devam ediyor.

Irak üzerinden gönderilen 200 tırlık yeni silah yardımını alan terör örgütü elinde var olan silahları ise nakite çeviriyor. Çünkü Washington'un Ankara'ya verdiği taahhüde göre 2018 sonuna kadar PKK/PYD'ye verdiği silahları geri alması gerekiyor.

Bunun farkında olan örgüt silahları satarak bölgeden çıkışını engellemeye çalışıyor.

Terör örgütleri arasında yapılan silah ticaretinden gelen para ise örgüte mali kaynak olarak aktarılıyor.

Suriye'deki bu silah karaborsasında sadece Amerikan silahları satılmıyor. Pazarda eski Sovyet Bloğu ülkelerine ait silahlar da var.

Bu silahların tedarikçisi ise Suudi Arabistan. Eski Rus yapımı silahlar başta Bulgaristan olmak üzere Balkanlar üzerinden Suriye'ye sokuldu.

Amerikan ve eski Rus yapımı silahların satıldığı karaborsadaki alıcılar ise terör örgütleri. Yani PKK/PYD elindeki silahları bölgedeki El-Nusra ve IŞİD gibi terör örgütlerine satıyor. Terör örgütlerinin elindeki bu silahlar terörle mücadele eden Türkiye ve Suriye'ye karşı kullanılıyor.

ulusal.com.tr

CHP'li il başkanlarından olağanüstü kurultaya itiraz Gündem Kredi kartı görünümlü bedelli künyesi Gündem Ege Denizi'nde deprem Gündem Erdoğan'dan flaş atama! Teyzesinin oğlu bakan yardımcısı oldu Gündem