Kasımpaşa'da tekrar maçı

Spor Toto Süper Lig'de 15. haftanın tekrar maçında Kasımpaşa, bu akşam Beşiktaş'ı konuk ediyor. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 20. 00'de başlayacak.

Abone ol

Süper Lig'de 15. haftanın tekrar maçında Kasımpaşa, bu akşam Beşiktaş'ı konuk ediyor. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın,

Ligin ikinci yarısına deplasmanda Trabzonspor beraberliğiyle başlayan Beşiktaş, son iki haftada ise evinde Kayseri Erciyesspor'u 3-2 ve deplasmanda Gaziantepspor'u 2-1 mağlup ederek 6 puan topladı.

Lider Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki puan kayıplarıyla umutlanan "Kara Kartallar", Kasımpaşa ile oynayacağı tekrar maçını kazanarak liderle arasındaki puan farkını 5'e indirmeye çalışacak.

Beşiktaş, lacivert-beyazlı rakibini mağlup ettiği takdirde ikinci sıradaki Galatasaray ile puan farkını da bire indirecek.

Süper Lig'in 15. haftasında iki takım arasında oynanan ve 2-1 Kasımpaşa'nın üstünlüğüyle biten karşılaşmanın, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından kural hatası yapıldığı gerekçesiyle tekrarlanmasına karar verilmişti.

TFF Yönetim Kurulu, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 30. maddesi uyarınca müsabakanın, başlangıcından itibaren tekrarına, yalnızca tekrarına karar verilen müsabakanın oynandığı tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcuların oynatılmasına ve sarı kartla cezalandırılan disiplin uygulamalarının yapılmamış sayılmasına oy çokluğuyla karar vermişti.

Maçta Donk'un hareketinin yanı sıra bir taraftarın sahaya girip Manuel Fernandes'e saldırması da gündem yaratmıştı.

"Kara Kartallar"ın devre arası transferleri Dany Nounkeu ve Jermaine Jones, statü gereği Kasımpaşa maçında forma giymeyecek.

Sakatlığı nedeniyle bir süre daha takımdan ayrı kalacak Jones'un yanı sıra Galatasaray'dan transfer edilen ve siyah-beyazlı formayla ilk maçına Gaziantepspor karşısında çıkan Dany de kurallar gereği tribünde olacak.

Beşiktaş'ta Kasımpaşa maçı öncesi Tomas Sivok, Hugo Almedia ve Filip Holosko'nun sakatlığı bulunuyor.

Ligin 20. haftasına kadar üçer sarı karta ulaşan Necip Uysal, Olcay Şahan ve Manuel Fernandes, bu akşamki tekrar mücadelesinde kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek.

Lacivert-beyazlılarda, sarı kart cezalısı bulunmazken, 4 futbolcu Beşiktaş maçında kart görmesi durumunda Fenerbahçe mücadelesinde oynayamayacak.

Orhan Şam, Halil Çolak ve Matias Lionel Fritzler'in sakatlıklarından dolayı forma giyemeyeceği maç öncesinde Elyasa Süme, Oscar Scarione, Ryan Donk ve Sanharib Malki, ceza sınırında bulunuyor.

Bu oyuncular, bu akşamki karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde 16 Şubat Pazar günü oynanacak Fenerbahçe maçı için cezalı duruma düşecek.

Ayrıca, bu akşamki tekrar maçında yeni transferler Tunay Torun ve Alpaslan Öztürk de kural gereği süre alamayacak.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda saat 20.00'de oynanacak mücadeleyi hakem Tolga Özkalfa yönetecek.

ulusalkanal.com.tr

Rota liderlik hedef kupa Spor "4-4-2'den 3-5-2'ye geçmek kolay değildi" Spor Adil yargılama ilanı Spor Hazırlıklar Adana'da başladı Spor