ABD, Türkiye'nin itirazlarına rağmen Suriye'deki Araplara karadan mühimmat sevkiyatı yaptı

ABD, Türkiye'nin itirazlarına rağmen Suriye'de YPG ile birleşen Arap güçlerine silah yardımına devam ediyor. Amerikalı yetkililer ülkenin kuzeydoğusundaki Araplara karadan mühimmat sevkiyatı yapıldığını açıkladı.

Abone ol

ABD, Suriye’de IŞİD’in elinde bulunan El Şadadi'ye yönelik operasyon öncesi, ülkedeki Arap güçlere yeni mühimmat yardımı yaptı.

Reuters'e bilgi veren ABD'li yetkililer, mühimmatın Suriye'nin kuzeydoğusundaki silahlı güçlere birkaç gün önce karadan sevk edildiğini açıkladı.

Türkiye, silah yardımları ve operasyona karşı çıkıyor. Nedeni ise terör örgütü PKK'nın Suriye'deki silahlı kolu YPG'nin Suriyeli Araplarla yaptığı işbirliği. ABD'nin yaptığı silah yardımı Suriyeli Araplar ile doğrudan YPG'nin eline geçiyor.

Suriye’de YPG’nin de aralarında olduğu 13 silahlı örgüt ‘Demokratik Suriye Güçleri’ çatısı altında kurduğu birliği resmen ilan etmişti.

ABD'nin Suriyeli Araplar adını verdiği yaklaşık 5 bin kişiden oluşan yapılanmada, PKK'nın uzantıları YPG, YPJ ve Burkan El Fırat'ın yanı sıra Süryani Askeri Konseyi, El Cezire Tugayları da bulunuyor.

ABD, ilk mühimmat yardımı 11 Ekim'de havadan, ikinci yardımı ise 16 Kasım'da karadan yapmıştı. PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim, ABD'nin Araplara ve kendilerine silah yardımı yaptığını açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Putin'den şok sözler Dünya Merkel'den Suriye değerlendirmesi Dünya 'Fırat'a kadar gitmek Rusya'nın seçeneklerinden biri' Dünya Kremlin: Putin’in Türk basınına röportaj vermesine gerek yok Dünya