Akçayoğlu: Seferler 2018'in ilk çeyreğinde başlayacak

İstanbul'daki 3'üncü havalimanında ilk seferlerin 2018'in ilk çeyreğinde yapılacağı açıklandı. Açıklama havalimanının yapım ve işletmesini yüklenen firmadan geldi.

Abone ol

İstanbul'da doğa tahribatı tartışmaları ile gündemden düşmeyen 3'üncü havalimanının faaliyete başlama tarihi açıklandı.

Açıklama, yeni havalimanı inşaatı ve işletmesini yüklenen firmanın yöneticisinden geldi. Şirket yöneticisi Yusuf Akçayoğlu, havalimanında seferlerin 2018'in ilk çeyereğinde yapılacağını söyledi. Havalimanında seferlere açılacak ilk bölümün 90 milyon yolcu kapasiteli olacağı belirtildi.

Akçayoğlu, yeni havalimanın açılmasıyla birlikte Atatürk havalimanı'nın tasfiye edileceğini, ihale şartnamesinin bu şekilde hazırlandığını ifade etti.

Yeni havalimanı özellikle ulaşım için yapılan kara yolu çalışmalarıyla gündeme gelmişti. İstanbul'un akciğerleri kabul edilen Kuzey Ormanları'nın bağlantı yolları için tahrip edilmesi çok tartışılmıştı.

Havalimanın ulaşım yükünü 3'üncü boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi bağlantıları ile yapılacak Gayrettepe Yeni Havalimanı metrosunu taşıması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Staffan De Mistura ara verilen Suriye görüşmelerinin tarihini yarın açıklayacak Gündem İstismarcı öğretmen Fethullahçı sendikanın üyesi çıktı Gündem Ömer Çelik: Bu spekülasyonlara kimsenin aldanmaması gerekir Gündem Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın şüpheli ölümü aydınlatılmadı Gündem