Cerrahpaşa'da öncü çalışma

Türkiye'de ilk Kovid-19 vakası görülür görülmez o hastane alarma geçti. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, bu mücadelede büyük görevler üstlendi ve görevine devam ediyor. Büyük başarılara imza atan Cerrahpaşa'da son olarak aşı çalışmalarına da başlandı. Hastanenin başhekimi Zekayi Kutlubay, süreci Ulusal Kanal'a anlattı. Kutlubay, "15 Eylül'de Almanya kökenli aşı çalışmasının bir ayağının Cerrahpaşa'da olacağını" söyledi. Başhekim Kutlubay, merak edilen tüm soruları yanıtladı...

Abone ol

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, Kovid-19 ile mücadelede büyük görevler üstlendi. Büyük umutla beklenen aşı çalışmalarının içine girdi.

Aşı çalışmalarına ilişkin süreci hastanenin başhekimi Zekayi Kutlubay, Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Türkiye'deki aşı çalışmalarının yakın zamanda daha da ilerleyeceğini duyurdu.

Başhekim Kutlubay, diğer ülkerlerde devam eden aşı çalışmalarına yönelik henüz netleşen bir bilgi olmadığını söyledi.

Kutlubay, artan vakalara yönelik de değerlendirmelerde bulundu. Toplumun sıcak havanın etkisiyle gevşediğini ifade etti.

Grip sezonunun başlmasıyla aşıya olan talep arttı. Zekayi Kutlubay, aşının Kovid-19'a etki etmediğine dair uyarılarda bulundu.

HABER: DİLEK DOĞAN / KAMERA: EMRE ALP GENÇ

ulusal.com.tr

İskenderun Teknik Üniversitesinden 2020-2021 akademik yılı açıklaması Sağlık Kamuoyunda yeni önlemler tartışılıyor Sağlık Sağlık Bakanı Koca: Aktif hasta sayımız artmaya devam ediyor Sağlık Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan uzaktan eğitim paylaşımı Sağlık