Erdoğan: Boyunu aşan işlere girme

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, PYD/YPG'li bir heyet ile görüştü. Toplantı sonrası Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklama da "Fransa PYD'ye destek sözü verdi, Türkiye ile SDG arasında arabuluculuk teklifinde bulundu" denildi. PYD'liler ise "Fransa'nın Menbiç'te askeri, Afrin'de ise diplomatik olarak üzerine düşeni yapacağının sözünü verdiğini" ileri sürdü.

Abone ol

Türkiye'nin sert tepki verdiği bu görüşme Fransa'da, Elysee Sarayı'nda yapıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, PYD/YPG'li bir heyet ile görüştü.

PYD/YPG'li yetkililer Fransa'nın Menbiç'e asker gönderme sözü verdiğini öne sürdü. Ancak Fransa Cumhurbaşkanlığı bu konu hakkında açıklama yapmadı. Görüşmede Macron'un PKK/PYD'lilere Türkiye ile aralarında arabuluculuk teklif ettiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise "haddini ve boyunu aştı" çıkışını yaptı.

Ayrıca görüşme sonrası yapılan açıklamada Macron'un SDG'ye yani PKK/PYD'ye destek verdiği de ifade edildi.

Öte yandan Fransa'nın Menbiç'e asker göndereceği yönündeki iddialar Le Figaro ve Le Parisien gazetelerinde yer aldı. Kararın da Fransa'nın Ankara Büyükelçisi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmesinin istendiği öne sürüldü.

Erdoğan, Fransa'ya cevabı "terörle mücadele" vurgusuyla verdi.

Sincar konusuna da değindi Cumhurbaşkanı...

Ardından sözü Fıratın doğusuna, Menbiç'e getirdi.

ulusal.com.tr

Emrah Serbes'in şoförü ifade verdi Gündem Şamil Tayyar'ın ifadesi alınacak Gündem 'Nifak tohumu saçanlar amaçlarına ulaşamayacak' Gündem Türkiye otizme 'mavi ışık' yakacak Gündem