''KCK da paralel yapıya dahil''

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, son Milli Güvenlik Kurulu toplantısına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, "Ulusal güvenliği tehdit eden tüm unsurların görüşüldüğünü KCK'nın da buna dahil olduğunu" belirtti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 10 saat 20 dakika süren tarihi Milli Güvenlik Kurulu toplantısına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Kurtulmuş, toplantıda "Paralel yapılanmalar" hakkından alınan kararlara ilişkin "Sadece paralel yapılanma değil ulusal güvenliği tehdit eden tüm unsurlar görüşüldü. Buna KCK da dahil" dedi.

Kurtulmu, AKP 23'üncü istişare ve Değerlendirme Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazeteci Kurtulmuş'a son MGK toplantısında "paralel yapılanmalar" hakkında alınan karara ilişkin soru yöneltti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş soruya, "Sadece paralel yapılanma değil ulusal güvenliği tehdit eden tüm unsurlar görüşüldü. MGK kararları tavsiye kararıdır. Yasal uygulamalara Bakanlar Kurulu karar verecek. Tüm tehditler dahil" şeklinde yanıt verdi. Bir gazetecinin, "KCK'nın da dahil olup olmadığını" sorması üzerine de "Buna KCK da dahil" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Alo şikâyetim var Gündem TEOG'ta son durum Gündem Türkiye'nin gündemi aylardır iş kazaları ile sarsılıyor Gündem "TSK'da paralel yapılanmaya izin verilmeyecek" Gündem