Kolombiya tarihinin en ağır doğal afetlerinden birisini yaşıyor

Kolombiya tarihinin en ağır doğal afetlerinden birisini yaşıyor. Ülkenin güneyindeki Mocoa bölgesinde aşırı yağışlardan kaynaklanan toprak kayması nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 273’ü buldu.

Abone ol

Devlet Başkanı Juan Manuel Santos Mocoa kentindeki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 273’e yükseldiğini duyurdu. Hayatını kaybeden 273 kişiden 193’ünün kimliklerinin belirlendiğini kaydeden Santos, şu ana kadar 100 cenazenin de ailelerine teslim edildiğini söyledi.

Santos, toplam 262 yaralıdan 70’inin Mocoa dışındaki hastanelere nakledildiğini ve 27 yaralının da halen şehirdeki hastanede tedavi gördüğünü belirtti.

Santos, bölgedeki tüm nehirlerde Hava Kuvvetleri'nce gözlemlerde bulunulduğunu ve yeni bir sel beklenmediğini aktardı.

Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları ordu, sivil savunma ve gönüllü kuruluşların katılımıyla devam ediyor.

Bölgede etkili olan şiddetli yağışlar, Mocoa, Mulato ve Sancoyaco nehirlerinin taşmasına neden olmuş, Mocoa kentindeki bazı mahalleler heyelanlar sonucunda haritadan silinmişti.

Ekvador ve Peru sınırında yer alan Putumayo yönetim bölgesinin başkenti olan Mocoa'da 45 bin kişi yaşıyor.

ulusalkanal.com.tr

Rusya'dan açıklama: Uçaklarımız, İdlib'in Han Şeyhun bölgesini bombalamadı Dünya ABD'nin Rakka operasyonu hazırlığı: Ayn El Arap'taki havaalanı genişletiliyor Dünya AB'den gecikmiş açıklama: Suriye halkının kararını tanıyacağız Dünya 'Suriye ordusunun kimyasal silahı yok' Dünya