Ankara'da esnek çalışma kriterleri neler?

Ankara Valiliği, 1 Eylül’de başlayacak kamuda esnek çalışmanın kriterlerini belirledi. Buna göre, hamile veya kronik hastalığı olan kamu çalışanları idari izinli sayılacak. Aynı zamanda 10 yaş ve daha küçük yaşta çocukları olan kadın personeller, ikinci bir duyuruya kadar evden çalışacak.

Abone ol

Başkentteki kamu çalışanlarının esnek çalışma formülü netlik kazandı. Ankara’da kamuda uygulanacak olan esnek çalışma kriterleri belirlendi.

26 Ağustos’ta yayınlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesinde kamu çalışanlarına esnek çalışma uygulanabileceği belirtilmişti. Çalışmanın nasıl olacağına ilişkin esaslar ise Valiliklerin inisiyatifine bırakılmıştı. Karar KOvid-19 vakalarının artması üzerine alınmıştı.

Ankara Valiliği de bu kapsamda bir genelge yayımladı.

Genelgeye göre, Ankara’da kamu çalışanlarına uygulanacak esnek çalışma 1 Eylül’de başlayacak. Buna göre birim amirleri personelleri değerlendirerek dönüşümlü çalışma ve uzaktan çalışma gibi yöntemlerin uygulanmasına karar verecek.

Ankara’da hamile veya kronik hastalığı olan kamu çalışanları idari izinli sayılabilecek. 10 yaş ve daha küçük yaşta çocukları olan kadın personeller, ikinci bir emre kadar evden çalışabilecek.

Diğer personel dönüşümlü yani haftalık olarak çalışacak. Büroda bulunmayacak olan personel mahalle denetim ekiplerinde görev yapacak.

Esnek çalışmaya tabi kamu personeli görev mahallinden amirinden izin almadan ayrılamayacak. İhtiyaç halinde çağrıldıkları anda göreve dönecek.

ulusal.com.tr

Büşra Hemşireyi tehdit eden Süleyman Kaan Altınok gözaltına alındı Gündem Yeni Adli Yıl başlıyor Gündem Sakarya'daki havai fişek faciasının bilirkişi raporu tamamlandı Gündem CHP'den ilginç Ebru Timtik açıklaması Gündem