HSYK'da kumpas gündemi

Balyoz CD'lerindeki sahteciliğin bilirkişi raporu ile tespit edilmesi üzerine Balyoz hakimleri için yasal süreç başlatıldı. HSYK, davaya bakan Özel görevli hakimler ile kararı onayan Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi üyeleri hakkındaki kumpas şikayetini gündeme aldı.

Abone ol

Balyoz kumpasını ortaya koyan bilirkişi raporu, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu harekete geçirdi. Balyoz kumpasında görev alan F-tipi hakimler için yasal süreç başladı.

HSYK; sahte dijitallerin yer aldığı 11 ve 17 No'lu CD'lerdeki el yazılarının sahte olduğunu gösteren bilirkişi raporu üzerine yapılan şikayetleri gündeme aldı.

İstanbul Özel Görevli 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ile ilgili şikayet, HSYK 3'üncü Dairesi'nde değerlendirilecek. Kararı onayan Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi üyeleri hakkındaki dosya ise Yargıtay 1'inci Başkanlık Kurulu'na gönderilecek.

Balyoz davasında yeniden yargılamada alınan bilirkişi raporunda 11 ve 17 No'lu CD'lerde el yazılarının; Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin not defterinden harf harf kopyalanarak makine ile oluşturulduğu tespit edilmişti.

Bilirkişi'nin CD'lerde sahtecilik tespit etmesi üzerine; Balyoz hakimleri ve kararı onayan Yargıtay üyeleri hakkında "kumpas kurmak" suçlamasıyla şikayette bulunulmuştu.

ulusalkanal.com.tr

F-Tipi 20 polis adliyeye sevk edildi! Gündem Avukat annenin zaferi Gündem "CIA maaşa bağladı" Gündem Japon gazeteci Şanlıurfa'da kazada öldü! Gündem