TOKİ de oradaydı!

10 işçinin yaşamını yitirdiği Mecidiyeköy'deki inşaatta denetim açığı iyice gün yüzüne çıktı. İnşaatta 1 buçuk yıldır hiçbir denetim yapılmadığı öğrenildi. Nedeni ise, TOKİ yasasında tanınan geniş yetkiler! TOKİ "biz projeden Mart 2013'te çekildik, denetim yapmıyoruz" dedi, toplu Şişli Belediyesi'ne attı. Belediye de denetim sorumluğunı üstlenmedi.

Abone ol

Mecidiyeköy'deki rezidans inşaatında 10 kişinin ölümüne, denetimsizliğin neden olduğu iyice gün yüzüne çıktı.

İnşaatta 1 buçuk yıldır denetim yapılmadığı ortaya çıktı. Bunun nedeni TOKİ yasası ile tanınann geniş yetkiler.

İnşaat aslında Torunlar şirketi ile TOKİ ortaklığında başlatıldı. Yapı Denetim Kanunu'na göre, TOKİ projeleri hiçbir firma tarafından denetlenemiyor. Bu nedenle bu inşaat da denetim dışı tutuldu.

Ancak Mart 2013'te TOKİ projeden çekildi. Hürriyet gazetesine konuşan TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu, projeden çekildiklerini söyledi, toplu Şişli belediyesine attı.

TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Karaoğlu, "Normalde inşaat bitince ödeme almamız gerekirdi. Ancak biz 520 milyon lirayı peşin aldığımız için projeden çekildik. Projede TOKİ’nin hiçbir hak ve sorumluluğu yok. Üzücü olay sonrası TOKİ’nin de adının geçmesi üzerine şirkete çağrı yapmaya karar verdik. En kısa sürede bizde olan tapularını almalarını isteyeceğiz," dedi.

Ancak Şişli Belediyesi de sorumluluğu almadı. İlçe belediyelerinin hiçbir şantiyede denetim yetkisi olmadığını belirten belediye yetkilileri, “Proje tapuda hâlâ TOKİ üzerinde" dedi. Tapuda TOKİ üzerine görülen projelerde denetim yapılamayacağını vurguladı.

Bu karmaşa içinde 1 buçuk yıldır denetim yapılmayan şantiyede 10 işçi yaşamını yitirdi.

ulusalkanal.com.tr

Tam 1 yıl oldu Gündem 10 PKK'lı teslim oldu Gündem PKK liderlerine tutuklanmama garantisi Gündem İşçiler SGK'yı işgal etti Gündem