Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurları haklarını istiyor

Emeklilikte prim gün sayısını doldurmasına rağmen yaş kriterine takılan vatandaşları mağdur eden 4447 sayılı yasanın üzerinden tam 21 yıl geçti. Her geçen yıl ise mağduriyetler katlanarak arttı. Emekli olamayan kişi sayısı da yaklaşık 5 milyona ulaştı. Yasanın yıldönümü nedeniyle açıklama yapan EYT mağdurları, bir kez daha haklarının verilmesini istedi.

Abone ol

8 Eylül 1999'da emekliliğe yaş haddini getiren 4447 sayılı yasanın 21'inci yılına girildi. Mağduriyetler her yıl katlanarak devam etti.

Yasadan önce erkeklerin emekliliği için 25 yıl çalışma ve 5 bin prim gün sayısı doldurma şartı vardı. Kadınlar içinse çalışma süresi 20 yıl, prim gün sayısı 5 bindi.

Çalışanların 25 yıl prim gün sayısını ödemesine rağmen sigorta girişine göre 1 ila 17 yıl arasında emeklilik yaşı değişiyor. Çıkarılan bu yasayla milyonlarca vatandaş prim gün sayısını doldursa da emekli olabilmek için yaşa takıldı.

Yasanın yıldönümünde Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Ankara Şube Başkanı Ersin Kotan Ulusal Kanal’a konuştu. Kotan, yıllardır mücadele sürdürdükleri hakları artık almak istediklerini söyledi.

Emeklilikte yaşa takılan çok sayıda vatandaş da Meclis Dilekçe Komisyonu’na başvuru yaptı. Ulusal Kanal'ın ulaştığı dilekçelerde, hükümetin bir an önce adım atması istendi.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

Adalet Bakanlığı: Karantina tedbirlerine uymamak ve salgınla mücadeleye engel olmak suçtur Gündem Türkiye ve İran'dan ortak bildiri Gündem Öncü Gençlik yeni görevlere hazır Gündem Tütün üreticileri tarlalarda mesaiye başladılar Gündem