Koronavirüse karşı 'Eylem Takip Grubu' kuruldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koronavirüsle mücadelede kapsamında yeni tedbirler aldı. Bakanlık bünyesinde koronavirüse karşı “Eylem Takip Grubu” kuruldu. Tedbirler kapsamında kuruluşlara yapılan ziyaretler ikinci bir karara kadar iptal edildi. Düzenli ilaç alan hastaların 1 Mart'ta sona eren sağlık raporlarının bir sonraki açıklamaya kadar geçerli sayılmasına karar verildi.

Abone ol

Yeni Tip Koronavirüs ile mücadelede mevcut tedbirlerin etkinliğini attırmak için yeni önlemler alındı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni tedbirler kapsamında genelge yayımlandı, uyulması gereken kurallar madde madde sıralandı.

Bakanlık bünyesinde “Eylem Takip Grubu” oluşturuldu, çalışanlara bilgilendirmelerin sadece resmi kaynaklara dayanarak yapılması talimatı verildi.

Genelgeye göre; Bakanlığa bağlı kuruluşlardan hizmet alan özellikle engelli, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanların zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmalarına müsaade edilmeyecek. Kuruluşlara yapılan ziyaretler de ikinci bir duyuruya kadar iptal edildi. Görüşmeler telefon aracılığıyla yapılacak. Zorunlu hallerde ziyaretçiler, sağlık kontrolünden geçirilecek.

Kronik hastalığı nedeniyle raporla ilaç alan hastaların 1 Mart'ta sona eren sağlık raporları bir sonraki açıklamaya kadar geçerli sayılacak. Hastalar, yeni bir reçeteye ihtiyaç duymaksızın ilaç ve tıbbi malzemelerini sözleşmeli eczanelerden temin edebilecek. Bir ayı geçmeyecek sürelerde bu ilaç ve tıbbi malzemelerin bedelleri SGK tarafından karşılanacak.

Yurtdışından gelenlere hekim tarafından tanı konulması halinde 14 güne kadar istirahat raporu düzenlenecek. Bu vatandaşların iş göremezlik ödeneği SGK tarafından karşılanacak.

Kurum ve kuruluşlardaki ortak kullanım alanları, sık sık havalandırılacak ve temizlenecek. Ayrıca ortak alanlarda dezenfektan bulundurulması zorunlu hale getirilecek.

Vatandaşların e-devlet uygulamalarını, web sitesi, iletişim merkezi ve kurumsal medya hesaplarına daha kolay erişim sağlayabilmesi için tanıtım çalışmaları etkinleştirilecek.

Genelge ile önceden alınmış tedbirlerin sahada daha etkin uygulanması hedefleniyor.

ulusal.com.tr

Siyasi partiler grup toplantılarını iptal etti Gündem Umreden dönenler Ankara ve Konya’da karantinaya alındı Gündem Evlatlarına 'teslim olun' çağrısı yaptılar Gündem Türk Deniz Kuvvetleri Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı Antarktika'da Gündem