Orgeneral Çetin Doğan: Darbe girişimine karşı hükümetin yanındayım

Balyoz davasında yargılanıp beraat eden eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, darbe girişimini değerlendirdi. Doğan, "darbe girişimine karşı hükümetin yanındayım" dedi.

Abone ol

Balyoz tertibinde hedef alınan isimlerden eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan"darbe girişimine karşı hükümetin yanındayım" dedi.

Odatv'ye konuşan Doğan, Balyoz davası sürecini hatırlattı “Hükümetle bu darbeciler el ele verdi, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki Atatürkçü laik demokratik insanları tasfiye ettiler ve onların yerine geçen grup bu” açıklamasında bulundu.

Darbe girişiminde en çok konuşulan isimlerden Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse’ye dikkat çeken Çetin Doğan, Hulusi Akar döneminde Genelkurmay Başkanlığı’na özel olarak Muharrem Köse’yle ilgili mektup yazdığını söyledi. Yargılandığı 28 Şubat davasında da Muharrem Köseye dikkat çektiğini ifade eden Çetin Doğan, “Ben yargılandığım 28 Şubat davasında bağırarak söyledim, bu evraklar sahte dedim, Muharrem Köse’nin imzası vardı ve aslı gibidir yazıyordu. Bu kişi de darbecilerin arasında” dedi.

Çetin Doğan, “Ülkemiz, Silahlı Kuvvetler ve ben şahsen gaflet içindeymişiz. Görüyorduk ama bu kadar yaygın olduğunu bilmiyorduk. 1970’lerden itibaren adım adım Silahlı Kuvvetler’e nüfus etmişler. Bu olay olmasaydı bu adamların kökünün kazınması mümkün olmayacaktı." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan, Merkel ve Stoltenberg ile telefonda görüştü Gündem Tuğgeneral kaçmaya çalışıyor: Ankara'da polis peşine düştü Gündem Şehit babasını, özel harekat polisi şapkasıyla uğurladı Gündem ABD'den Fetullah Gülen'le ilgili yeni açıklama Gündem