Antalya'da PÖH timine iki zırhlı takviye

Antalya'da Polis Özel Harekat timi, özel yapım iki zırhlı araçla takviye edildi. PÖH timleri, terörle mücadele operasyonlarında gösterdikleri azim ve başarıdan dolayı 'devletin çelik bileği' olarak nitelendiriliyor. Zırhlı araçlar ve PÖH timi halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için günün her saati göreve hazır bekletiliyor.

Abone ol

Onlar, 'devletin çelik bileği'... Bu adı terörle mücadele operasyonlarında gösterdikleri azim ve başarıdan dolayı aldılar. Polis Özel Harekat timleri, Antalya'da özel yapım iki zırhlı araçla takviye edildi.

Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için günün her saati göreve hazır bekletiliyor. Rehine kurtarma, suçlu yakalama, uçak ve otobüs kaçırma olayları ile terör olaylarına müdahale için daima hazır tutuluyor.

Ekipler, farklı senaryolarla düzenlenen tatbikatlarda, muhtemel bir olaya hızlı ve etkin müdahale için sürekli çalışıyor. Herhangi bir ihbar geldiğinde, 9 kişilik PÖH timi, bir dakika içinde acil müdahale ve operasyon aracına alınıyor.

Araçta, çelik yelek, gerekli silah, mühimmat, kalkan, merdiven, el projektörü ve gaz maskesi gibi malzemeler bulunuyor. Böylece operasyona giden ekip, hazırlıklarını da seyir halindeyken vakit kaybetmeden yapabiliyor.

Kentte görev yapan PÖH timlerinin diğer aracı ise 4x4 zırhlı muharebe aracı Ejder Yalçın... Araç, her türlü zorlu doğa şartlarında görev yapma imkanı sağlıyor. Teknolojik olanakları oldukça yüksek olan bu araç da olası bir operasyona karşı hazır tutuluyor. Aracın her iki yanında Şehit Nuri Yıldız ve Şehit Coşkun Nazilli isimleri yer alıyor.

Zırhlı araçların imkan ve kabiliyeti ile PÖH timinin olaya müdahalesi tatbikatla basın mensuplarına gösterildi.

Bir ihbarı değerlendiren ekipler, kısa sürede araçlardaki yerlerini aldı. Belirlenen adrese giden ekipler, zırhlı araçları da siper olarak kullanıp olaya müdahale etti. PÖH timinin hızı ve etkin müdahalesi hem nefes kesti hem de alkış aldı.

ulusal.com.tr

Hatay'da 3 aracın karıştığı kazada 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı Yurt Metroda korkunç olay Yurt Antalya'da karantina kuralına uymayan 15 kişi yurtlara yerleştirildi Yurt Turistler Kapadokya'yı deve sırtında geziyor Yurt