Meclis'te darbe müzesi açılıyor

15 Temmuz gecesi darbecilerin bombaladığı Meclis'te hasar gören yerlerin müze yapılması için ilk adım atıldı. Meclis Başkanlık Divanı'nda alınan karara göre, muhalefet kulisinin girişi ile Şeref Holü'ndeki bahçe müzeye dönüştürülecek. İki nokta arasına da "Demokrasi yolu" kurulacak.

Abone ol

Meclis, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü teröristlerin kullandığı F-16'lar tarafından 4 bomba ile hedef alındı, kurulduğu günden bu yana ilk saldırısını aldı. Ağır hasar alan noktaların müzeye dönüştürülmesi için de ilk adım atıldı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplanan Meclis Başkanlık Divanı müzelerin inşası konusunu ele aldı.

Toplantıda alınan karar gereği FETÖ'cü teröristlerin bombaladığı, muhalefet kulisi girişi ile Şeref Holü’nde bulunan bahçe müzeye dönüştürülecek. Amaç, 15 Temmuz gecesi yaşananların unutturulmaması.

Bu iki nokta arasına da "Demokrasi yolu" kurulacak. Ancak bu yolun nasıl yapılacağı, alt ya da üst geçit şeklinde mi olacağı daha sonra belirlenecek.

Başkanlık Divanı toplantısında bazı divan üyeleri, bombalanan yerlere mermer sütun yapılıp üzerine yazı yazılmasını da önerdi. Bazı üyeler ise bombalanan yerlerin fanusa alınıp, mevcut haliyle kalması gerektiğini söyledi.

Müze inşası ile ilgilenmek üzere mimar, iç mimar, mühendis, arkeolog, eski Müzeler Genel Müdürü'nün de yer aldığı 14 kişilik teknik heyet oluşturuldu. Heyet hem Meclis üyelerinin önerisini alacak hem de kendi önerilerini sunacak.

ulusalkanal.com.tr

Kirby: Türkiye-Rusya arasındaki işbirliğinden endişeli değiliz Gündem Çocuk 12 yaşından küçük ise cezalar daha da artacak Gündem Amiral Soner Polat'tan kritik uyarılar Gündem 100’ü aşkın kurumu özelleştirmeyi hedefleyen madde tasarıdan çıkartıldı Gündem