Dışişleri Bakanı'ndan Suriye konusunda önemli mesajlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlunu İran'da Suriye konusunda önemli mesajlar verdi. Çavuşoğlu, “Suriye’de kurulması gereken kapsayıcı bir hükümet için bazı detaylarda farklı görüşlerimiz olsa da İran ile aynı düşünüyoruz" dedi.

Abone ol

İran aynı gün hem Suriye Başbakanı Vail El Halaki'yi hem de Türkiye Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu'nu ağırladı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in daveti üzerine gittiği Tahran’da bir dizi görüşmede bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye meselesine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Suriye’de de Irak’ta olduğu gibi herkesi kucaklayan kapsayıcı bir yönetimin kurulmasının önemli olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, "Suriye’de yeni ve kapsayıcı bir hükümetin olması konusunda bazı detaylarda farklı görüşlerimiz olsa da İran’la aynı düşünüyoruz” dedi.

“İki önemli ülke olarak farklı düşünsek de İran’la Türkiye’nin birlikte hareket etmesi ve birlikte çözüm arayışı içinde olmasına çok önem verdiklerini" belirten Çavuşoğlu Suriye’ye istikrarın, güvenliğin ve barışın gelmesi gerektiğine dikkat çekti.

İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif de Türkiye ve İran’ın, Suriye halkının terör ve suikast kurbanı olmasını istemediklerinı vurgulayarak bölgesel birçok konuda iki ülkenin aynı vizyonu paylaştıklarını söyledi.

Dışişleri Dakanı mevlüt Çavuşoğlu’un Tahran’da olduğu saatlerde Suriye Başbakanının da Tahran’da olması akıllara Suriye Zirvesi mi yapıldı? sorusunu getirdi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'dan Gülen'e hodri meydan Gündem 17 Aralık yıldönümünde yurt çapında protesto edildi Gündem Üzerinden 1 yıl geçti Gündem Kılıçdaroğlu: Japon kültürü olsaydı... Gündem