Ankara Merasim Sokak saldırısının faili öldürüldü

PKK'ya yönelik operasyonlar sınır ötesinde olduğu gibi sınır içinde de kararlılıkla sürüyor. Diyarbakır'ın Lice kırsalında yapılan operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden Osman Gülen, gri kategoride aranıyordu. Gülen'in Ankara Merasim Sokak saldırısının faili olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri terör operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Terör listelerindeki isimler birer birer siliniyor.

Diyarbakır'ın Lice kırsalında 7 Haziran gecesi yapılan hava destekli operasyonda iki terörist etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröistlerden birinin, Aram Civan kod adlı Osman Gülen olduğu tespit edildi. Terörist Gülen, İçişleri Bakanlığınca gri kategoride aranıyordu.

Terörist Osman Gülen'in 2016 yılında Ankara Merasim Sokak'ta 29 kişinin şehit olduğu, 75 kişinin de yaralandığı olayın faili olduğu da ortaya çıktı.

Gülen'in bombayı Lice'de hazırlayıp Ankara'ya gönderen terörist olduğu belirlendi.

Lice'de son 1.5 ayda 15 terörist etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerden 7'si gri listede aranan isimlerdendi. Bölgedeki operasyonlar Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu tarafından sevk ve idare ediliyor.

ulusal.com.tr

AK Partili Binali Yıldırım ile CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun canlı yayın programı hangi kanalda ne zaman saat kaçta olacak! Moderatör, FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya Gündem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Koç Holding'e fotoğraflı yanıt geldi Gündem Metro Turizm'in sahibi firari Galip Öztürk'ün Hidayet Türkoğlu ile fotoğrafı paylaşıldı Gündem FETÖ için yoğun ABD mesaisi Gündem