TLB Genel Başkanı'ndan MEB Müsteşarı'na cevap: Gericilikle mücadele etmek suç değil görevdir

Abone ol

İstanbul Erkek Lisesi’nde başlayan ve Türkiye’nin dört bir yanına yayılan liseli protestoları Milli Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Gericiliğe, yandaş müdürlere, çağ dışı uygulamalara, cumhuriyet düşmanlarına karşı ayağa kalkan liseliler hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Liseleri karıştırmalarına izin vermeyeceğiz" demişti. Ardından, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, il müdürlüklerine uyarı yazısı gönderdi. Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Genel Başkanı Bora Çelik konuyla ilgili olarak, "Gericilikle mücadele etmek suç değil görevdir" dedi.

Habertürk’ün haberine göre, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin uyarı yazısında; "Öğrenci ve veli adı kullanılmadan basında yer alan bu bildirilerin öğrenci ve veli kaynaklı olmaktan çok bazı siyasi çevreler ve STK'lar tarafından organize edildiği anlaşılmaktadır. Son günlerde bakanlığımızın bazı güzide kurumlarının isimleri yazılı ve görsel medyada siyasi çıkar amaçlı kullanılarak yıpratılmakta ve dolayısıyla imajları olumsuz etkilenmektedir" ifadesini kullandı. Tekin, bildiri yayınlamanın suç olduğunu savundu.

MEB MÜSTEŞARI'NA İLK TEPKİ, TLB GENEL BAŞKANI BORA ÇELİK'TEN

MEB Müsteşarı’na ilk tepki ‘Gericiliğe Geçit Vermeyeceğiz’ başlığıyla 365 lisenin yayınladığı bildiriyi imzaya açan Türkiye Liseliler Birliği’nden geldi. TLB Genel Başkanı Bora Çelik, bu uygulamanın iktidar sahiplerinin rahatsızlığının göstergesi olduğunu söyledi. Çelik, ‘‘MEB Müsteşarı Yusuf Tekin bildirilere MEB’in el atacağını ve söz konusu mevzuat çerçevesinde işlem yapılacağını açıkladı. Bu açıklama, iktidar sahiplerini ne kadar rahatsız ettiğimizi gösteriyor. Konuyla ilgili işlem başlatacaklarını söyleyerek öğrenciler üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyorlar. İstedikleri işlemi başlatsınlar, hesap veremeyeceğimiz hiçbir şeyin altına imzamızı atmadık. Gericiliğe karşı mücadele etmenin suç olmadığını hatta görev olduğunu biliyoruz. Eğer suç ise de bu suçu işlemeye devam edeceğimizden emin olsunlar.Bizlerin pusulası, ‘Gericiliği nerde görsem; tepelerim, tepelerim, tepelerim’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bizler bu pusulayla yolumuzda yürümeye devam edeceğiz." açıklamalarında bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Uçak bileti alacaklar dikkat! Gündem Beştepe'deki Bakanlar Kurulu'nda sürpriz isim Gündem İtirafçı terörist: PKK terörist kimliğini 'TAK' ile silmeye çalışıyor Gündem Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldiğimiz maçlarda neler oldu? Gündem