İstanbul'da bombalı saldırı

İstanbul'da Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askeri İnzibat binası yakınında, terör saldırısı düzenlenmesi sonucu 10 kişi yaralandı.

Abone ol

Bahçelievler ilçesindeki, Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askeri İnzibat binası Merkezi yakınında saat 15.50 sıralarında saldırı meydana geldi.

Patlamanın ardından olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, 14.45 civarında Bahçelievler Fatih Caddesi'nde bombalı bir motosikletin park edilmesi suretiyle bir saldırı meydana geldiğini belirterek, "Patlamada 10 vatandaşımız yaralanmıştır. Daha önceki twitter açıklamamızda 1 ağır, dört normal yaralı diye açıklamıştık ama Allah'a şükür ağır yaralımız yok. Tedavileri devam ediyor." dedi.

Olayla ilgili ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Şahin, olayın oluş şekli, konuyla ilgili örgüt bağlantısına ilişkin çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

VALİ ŞAHİN'DEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bahçelievler Fatih Caddesi'nde bombalı motosikletin patlatılması sonucu ilk tespitlere göre biri ağır 5 vatandaşın yaralandığını bildirdi.

Vali Şahin, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bahçelievler ilçesi Fatih Caddesi'nde bombalı motosikletin patlatılması sonucu ilk tespitlere göre biri ağır 5 vatandaşımız yaralanmıştır." ifadesine yer verdi.

ÇEVREDEKİ ARAÇLAR VE BİNALAR ZARAR GÖRDÜ

Patlamanın şiddetiyle çevredeki araçlar ve binalar zarar gördü.

Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askeri İnzibat binası yakınında meydana gelen saldırının ardından Fatih Caddesi trafiğe kapatılırken, AFAD ve itfaiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.

ŞÜPHELİNİN EŞKALİ BELİRLENDİ

Saldırının olduğu bölgeye gelen polis ekipleri, olaya karıştığı iddia edilen bir şüphelinin eşkalini tespit etti.

Güvenlik güçleri, şüphelinin yakalanması için çevrede uygulama başlatırken, polis helikopteri de çalışmalara havadan destek veriyor.

OTOBÜS VE METROBÜSLERDE ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Ekipler, şüphelinin yakalanması için otobüs ve metrobüslerde de çalışma yapmaya başladı.

BOMBA İMHA EKİPLERİ OLAY YERİNDE

Olay yerine gelen Bomba İmha Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, trafiğe kapatılıp boşaltılan Fatih Caddesi ve çevresinde inceleme yaptı.

YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Öte yandan, hastanelere kaldırılan yaraların tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

3 SAVCI SORUŞTURACAK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askeri İnzibat binası yakınında meydana gelen saldırının ardından soruşturma başlattı.

Soruşturma için 3 savcı görevlendirildiği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

Yargıtay'dan Çetin Doğan ve Engin Alan kararı Gündem FETÖ'nün 'çöpçatan' albümü ortaya çıktı Gündem 'FETÖ’den tutuklanırsın' dediler 800 bin dolarını aldılar Gündem Bakan Arslan FSM'den kaçak geçenleri uyardı Gündem