Fikri Işık: El Bab'ın artık tamına yakını kontrol altında

Gözler El Bab'da... Anadolu Ajansı, çetin çatışmaların yaşandığı El Bab'ın tamamen ele geçirildiği haberini servis etti. Ancak askeri kaynaklar, kentte temizlik faaliyetlerinin sürdüğünü bu yüzden böyle bir açıklamayı teyit etmediklerini söyledi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da kentteki temizlik çalışmaları bittikten sonra böyle bir açıklama yapılabileceğini söyledi. Öte yandan yabancı ajanslar IŞİD'in kentten çekilmeye başladığını duyurdu

Abone ol

El Bab'da günler süren çatışmalardan sonra kontrol büyük ölçüde sağlandı. Mehmetçik ve ÖSO kent merkezine girdi. Anadolu Ajansı, kentin tamamının ele geçirildiğini duyurdu.

Ajans haberi bir ÖSO komutanına dayandırdı. Ancak askeri kaynaklar, kentte arama/tarama faaliyetlerinin sürdüğünü, bu nedenle de haberi teyit etmedi. Askeri kaynaklar, yaklaşık 1 haftadır ilçe merkezinde operasyonların devam ettiği belirtti.

Konuya ilişkin bir açıklama da Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan geldi. Işık da askeri kaynaklar gibi temkinli konuştu.

Yabancı ajanslar da IŞİD'in kentten çekilmeye başladığı haberini servis etti. Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre kentin doğusunda sıkışan IŞİD'liler, bölgeden silahlarıyla birlikte çekilmeye başladı. Ağır silahlarını El Bab'da bırakan IŞİD'lilerin El Bab'dan kentin güneyindeki Deyr Hafir'e, oradan da Rakka'ya geçebilecekleri belirtildi.

Öte yandan Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 184'ncü gününde 104 hedef de havadan ve karadan ateş altına alındı. 12'si barınma maksatlı kullanılan bina ile bir tünel ve bir bombalı araç olmak üzere 14 ayrı hedefi imha edildi.

Koalisyon güçleri de El Bab'a hava harekâtı yaptı. 11'i koalisyon harekatında olmak üzere toplam 56 IŞİD'li etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda IŞİD'e ait yeni bir tünel daha bulundu.

Bu arada teröristlerin elinden kurtarılan aileler güvenli bölgelere tahliye ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'ye girmeye çalışan terörist yakalandı Gündem İstanbul'da ağır tonajlı araçlara sıkı denetim Gündem Üç ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 41 tutuklu Gündem Meteorolojiden kuvvetli lodos uyarısı Gündem